Lamia Kan Bağı

Lamia Kan Bağı

Kitabın tanıtımında “Osmanlı’nın son döneminde yaşayan Türk asıllı vampir” ifadesi bile merak uyandırmaya yetiyor. Okurlar Lamia Kan Bağı adlı romanda zeki, güzel, meraklı ve kafası karışık İstanbullu bir kahramanın serüvenine şahit oluyor. Yazar okurunu Osmanlı’nın son döneminde yaşayan Türk asıllı bir vampirle tanıştırıyor.

Orkide Ünsür, kısa film ve belgesel çalışmalarıyla bilinen ödüllü bir yönetmen ve senarist. Ünsür’ün ilk romanı Lamia Kan Bağı, Altınpost Yayıncılık’tan çıktı.

Roman “Yalnız bir genç kızın aşk özlemine, kadınlığa geçiş sürecinde yaşadığı sancılara, varoluşsal kaygılarına, ahlaki kavramları ve korkularıyla yüzleşmesine” tanıklık etmeye aynı zamanda dönemin atmosferini solumaya olanak sağlıyor. Lamia Kan Bağı, vampir olgusuna farklı yaklaşımı ve yazarın kendine has dili sayesinde geniş bir kesimin ilgisini çekecek bir roman.

Orkide Ünsür, aslında uzun metrajlı film senaryosu olarak başladığı yazım sürecinde romana geçişini şöyle anlatıyor: “Aslında projeyi ilk hayal ettiğimde, bunu bir uzun metraj film senaryosu olarak yazmayı düşünüyordum. Fakat konu kafamda gelişip şekillendikçe, projeyi roman olarak yazma fikri pek çok açıdan daha cazip gelmeye başladı. Üstelik roman yazarken hem kendimi daha özgür hissedecek, bütçe v.b. konularla kısıtlanmayacak hem de kelimelerle istediğim gibi oynayabilecek, kalemimi daha rahat konuşturabilecektim”

Lamia Kan Bağı, on dokuzuncu yüzyıl sonunda ve ağırlıklı olarak İstanbul ve özellikle de Prens Adaları’nda geçiyor. Ölüm döşeğindeki teyzesinden karanlık aile sırlarını öğrenen Lâmia adlı genç bir kızın babasını bulmak için çıktığı yolculukta, hem kendi doğası ve gerçeğiyle yüzleşmek durumunda kalmasını hem de hayatının aşkıyla karşılaşmasını konu ediniyor.

Fantastik, gotik, romantik ve psikolojik öğeleri harmanlayan bir kitap bu. Hatta yer yer eğlenceli bölümler içeren kitap okuyucularını pek çok da sürpriz ile karşılaştıracak.

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.