Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi yeni yıl hediyesi

Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
23.12.2016
A+
A-

İletişim Yayınları’nın geleneksel hale getirdiği bu yıl üçüncü yaşına giren Resimli Edebiyat Takvimi edebiyat severlerin tutkusu haline geldi.

Yıllardır duvar ya da masa takvimi kullanmayan bendeniz, iki yıldır vazgeçilmez bir tutkuya sahip oldum. Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi çıktı çıkalı, müptelası oldum.

Eskiden anımsarım pek çok evde, aslında hala da vardır, maarif takvimi vardı. Dijital hayatla birlikte bu takvimler hayatımızdan uzaklaşmaya başladı.

Ancak 2015 yılbaşı yaklaşırken edebiyat tutkunu bir dostum, hediyesi ile bana gelince tanıştım o güzel takvimle.

İletişim Yayınları’nın ilkini 2015 yılında bastığı Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi’ni daha görür görmez çok beğenmiştim. Masa üstündeki fiziki görüntüsü ayrıca şıktı.

Ancak sayfalarına verilen emek, alkışlamaya değerdi. Edebiyat eserlerinden alıntılar, aforizmalar özenle seçilmiş. Seçilen hikayeler ’Arkası Yarın’ kıvamında sayfa sayfa bölünmüş.

Karikatürler ve iletilen sosyal mesajlar tek tek ince işçilikle yapraklara işlenmiş.

Hikayeleri okurken kimi zaman yarın olsa da diğer sayfaya geçsem, diye bekledim. Ama çoğunlukla sabırsız bir okur olarak üç beş takvim yaprağını koparmadan hikayeyi okuduğumu bilirim.

2017 yılı gelirken İletiyim Yayınları’nın bu keyifli takvimi çıkardığını görünce elbette sevindim. Artık gelenekselleşmeye başladı demek ki. Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi edebiyat severlerin, okumayı severlerin keyifle satın aldıkları bir ihtiyaç oldu.

2017’nin takviminin editörlüğünü Levent Cantek’in üstlenmiş.

Takvimde hangi öykücüler var diye baktığımda liste hayli uzundu. Listeyi okumak ayrıca keyifli. Kimler yok ki… baksanıza listeye:

Alper Atalan, Aslı Tohumcu, Attilâ Şenkon, Aziz Tuna C., Barış Uygur, Batıkan Köse, Bedia Ceylan Güzelce, Berna Durmaz, Birol Tezcan, Bora Abdo , Burcu Aktaş, Bülent Çallı, Delal Bozkurt, Deniz Arslan, Deniz Tarsus, Doğa Ağaoğlu, Doğu Yücel, Duygu Çayırcıoğlu, Ekin Can Göksoy, Elif Key, Emrah Polat, Emre Bayın, Ethem Baran, Feride Çetin, Figen Şakacı, Fikret Doğan, Funda Şenol Cantek, Gamze Güller, Gaye Boralıoğlu, Giray Kemer, Hakan Bıçakcı, Işıl Kocaoğlan, Kemal Selçuk, Kerem Işık, Levent Cantek, Leyla Burcu Dündar, Mahir Ünsal Eriş, Melike Uzun, Memo Tembelçizer, Murat Başekim, Murat Uğurlu, Mustafa Çiftci, Nedret Cengiz, Ömür İklim Demir, Pertev Başgöz, Pınar Öğünç, Reşit İmrahor, Salih Işık Bora, Sedef Betil, Senem Tepe, Serhan Ergin, Sinan Sülün, Tanıl Bora, Turan Kara, Turgut Ulucan, Uğur Mıstaçoğlu, Volkan Sümbül.

Yapraklarda öyle güzel karikatürler var ki… Aslı Alpar, Berat Pekmezci, Deniz Karagül, Gurur Birsin, Piyale Madra, Seyhan Argun, Zeynep Sıla Demircioğlu’nun birbirinden keyifli ve mesaj yüklü karikatürlerini göreceğiz bu sene.

Bir dostumun uzak bir ülkedeki hariciyecimize yeni yıl hediyesi olarak bu takvimi gönderdiğine şahit oldum.

Doğrusu ben de bu yıl birkaç dostuma kitapla birlikte Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi göndereceğim. Yapanların, emeği geçenlerin ellerine, zihinlerine sağlık.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.