Reklam

2025 Emine Işınsu Roman Ödülü Hülya Demir’in “Bilinmeze Doğru” adlı eserine

2025 Emine Işınsu Roman Ödülü Hülya Demir'in "Bilinmeze Doğru" adlı eserine

Reklam

2025 Emine Işınsu Roman Ödülü Hülya Demir’in “Bilinmeze Doğru” adlı eserine değer bulundu. Türk edebiyatının ünlü kalemi Emine Işınsu adına ikinci kez düzenlenen “Roman Ödülü”, Hülya Demir’in, ‘’Bilinmeze Doğru’’ adlı eserine verildi.

Ödül Tertip Komitesi Başkanı ve Işınsu’nun eşi Prof. Dr. İskender Öksüz, 2 yıl önce duyurusu yapılan ve son başvuru tarihi 1 Mart olan ödül için, daha önce yayımlanmamış 269 eserin başvurduğunu bildirdi.

Bu eserlerin başlangıçta ön jüri tarafından okunduktan sonra, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Bilge Ercilasun, Prof. Dr. Belkıs Altuniş Gürsoy, Prof. Dr. Nazım H. Polat ve Şair-Yazar A.Yağmur Tunalı’dan oluşan ana jüri tarafından değerlendirilerek, Hülya Demir’in ‘’Bilinmeze Doğru’’ adlı romanında karar kılındığını açıkladı. Öksüz, eser sahibinin 2 cumhuriyet altınıyla ödüllendirileceğini ve romanın yayımlanmasının da sağlanacağını belirtti.

Övgüye değer üç eser de basılacak 

Prof. Dr. İskender Öksüz, bu defa övgüye değer 3 esere mansiyon verilmesinin kararlaştırıldığını ve bunların da basılacağını vurgulayarak, bu eserleri ve yazarlarını şöyle açıkladı;

-‘’Etraf Şiir Gibiydi’’ / Süleyman Yüksel Akın
-‘’Yer Kırmızı, Gök Siyah’’ / Gazi Karabulut
-‘’Kalanlar-Arazı Ayırdılar’’ / Mahmut Sarıkaya

Romancı Emine Işınsu adına 2023 yılında düzenlenen ilk roman ödülü, Yazar Ülkü Demiray’ın, “Cümbezin Kızı” romanına verilmiş ve eser 1 yıl içinde 7 baskı yapmıştı.

Reklam
Kenan Kaldan: Ortaokul yıllarında gazete bayisinde çalışırken çok fazla çizgi roman ve gazete okuduğu için işten atılmış. Çizgili kağıt sevmeyenlerden. Birikmiş notlarını, günlüklerini kitaplaştıracağı günü heyecanla bekliyor.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam