Reklam

91. Oscar adayı en iyi 8 filmin fragmanı

91. Oscar adayı en iyi 8 filmin fragmanı ve filmler hakkında bilgiler bu yazıda.

Reklam

91. Oscar adayı en iyi 8 filmin fragmanı ve filmler hakkındaki bilgileri bu yazıda bulacaksınız. 91. Oscar Ödülleri adayları dün açıklandı. 

En iyi filmler arasında yer alan Roma ile The Favourite filmleri 10’ar Oscar adaylıkları ile dikkat çekiyorlar. Roma, Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron filmi. The Favourite ise Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos tarafından çekildi. Black Panther, sürpriz bir aday olarak en iyi filmler arasına girdi.

91. Oscar Ödülleri “En iyi film” adayı filmler şunlar:

Black Panther
BlacKkKlansman
Bohemian Rhapsody
The Favourite
Green Book
Roma
A Star Is Born
Vice

Black Panther – Kara Panter filmi hakkında bilgi ve film fragmanı

ABD yapımı film ülkemizde “Kara Panter” adıyla vizyona girdi. Oscar tarihinde ilk kez bir süper kahraman “en iyi film adayı” gösterildi.

Black Panther, bu yıl 7 dalda Oscar’a aday gösterildi. Fantastik bir macera filmi olan Black Panther’in yönetmeni Ryan Coogler.

Filmin oyuncu kadrosunda Chadwick Boseman(T’Challa / Black Panther), Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker ve Andy Serkis isimleri yer alıyor.

Black Panther – Kara Panter filminin konusu 

T’Challa, babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olmuştur. Tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. 

Güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıkar. T’Challa’nın yeterliliği şimdi test edilecektir. Wakanda’nın ve tüm dünyanın kaderi tehlike altındadır. Korkunç bir çatışmaya girilir. 

Genç kral ihanet ve tehlikeyle karşı karşıya kalır. Düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamak zorundadır. 

Black Panther – Kara Panter filminin fragmanını izleyebilirsiniz.

 

BlacKkKlansman – Karanlıkla Karşı Karşıya filmi hakkında bilgi ve film fragmanı

BlacKkKlansman, ABD yapımı film ülkemizde “Karanlıkla Karşı Karşıya” adıyla vizyona girdi. BlacKkKlansman filminin yönetmeni Spike Lee. 

Spike Lee’yi Malcolm X, 25. Saat ve İçerideki Adam gibi filmlerle sinema dünyası tanımıştı.

Biyografik-polisiye türünde olan BlacKkKlansman filminin oyuncuları arasında John David Washington, Laura Harrier, Adam Driver, Topher Grace, Ryan Eggold, Jasper Pääkkönen isimleri yer alıyor. Film gerçek bir hikayeden sinemaya taşındı. 

BlacKkKlansman – Karanlıkla Karşı Karşıya filminin konusu 

Karanlıkla Karşı Karşıya filminde kenti ele geçirmeyi planlayan ırkçı Ku Klux Klan örgütü vardır. Bir dedektif ise örgütü durdurmaya çalışmaktadır.

Colorado’da yaşayan polis memuru Ron Stallworth, Afro-Amerikan kökenlidir. Flip Zimmerman ile ortak çalışmaktadır.

İkili Ku Klux Klan’ı durdurmak için mücadele vermektedir. Ron, örgütün şehri ele geçirme girişimlerini engellemek için gizlice örgütün içine sızar. Ron, kısa süre içinde Klan’ın büyük kurucusuyla yakın diyalog içine girmeyi başarır. Bununla da kalmaz yerel bölümün de başına geçer. 

BlacKkKlansman – Karanlıkla Karşı Karşıya filminin fragmanını izleyebilirsiniz

Bohemian Rhapsody filmi hakkında bilgi ve film fragmanı

Bohemian Rhapsody, ABD yapımı biyografik film ülkemizde aynı isimle vizyona girdi. Bohemian Rhapsody filminin yönetmeni Dexter Fletcher.

Bohemian Rhapsody filminin oyuncuları arasında Rami Malek, Joseph Mazzello, Ben Hardy, Allen Leech ve Gwilym Lee yer alıyor.

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor.

Bohemian Rhapsody filminin fragmanını izleyebilirsiniz.

The Favourite – Sarayın Gözdesi filmi hakkında bilgi ve film fragmanı

The Favourite, ülkemizde “Sarayın Gözdesi” adıyla 8 Şubat 2019 tarihinde vizyona girecek. The Favourite filminin yönetmeni Yorgos Lantimos.

Yunan yönetmen Yorgos Lantimos sinema izleyicileri tarafından Köpek Dişi, The Lobster, Kutsal Geyiğin Ölümü filmlerinden hatırlanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Nicholas Hoult, Mark Gatiss, James Smith, Joe Alwyn ve Jenny Rainsford gibi isimler yer alıyor.

Tarihi dram türündeki The Favourite filmi 91. Oscar ödüllerinde 10 dalda aday gösterildi.

The Favourite – Sarayın Gözdesi filminin konusu

The Favourite, İngiltere’deki kraliyet entrikaları, ihtirasları, kıskançlıkları ve ihanetleri içeren bir film. 18. yüzyılın başlarında Kraliçe Anne’in kraliyet entrikaları, ihtirasları, kıskançlıkları ve ihanetleri içeren müstehcen ve iğneleyici hikayesi filmde yer alıyor.

Hikayenin merkezindeki Kraliçe’nin (Olivia Colman), sırdaşı, danışmanı ve gizli sevgilisi olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill (Rachel Weisz) ile olan ilişkisi, Düşes’in genç kuzeni Abigail’in (Emma Stone) gelmesiyle tepetaklak olur.

Kraliçe ve sarayı etkilemeye çalışan iki kadın arasındaki güç dengeleri çok geçmeden değişecektir.

The Favourite – Sarayın Gözdesi filminin fragmanını izleyebilirsiniz.

 

Green Book – Yeşil Rehber filmi hakkında bilgi ve film fragmanı

Green Book, ülkemizde “Yeşil Rehber” adıyla vizyona girdi. ABD yapımı film biyografik dram türü Green Book filminin yönetmeni Peter Farrelly.

91. Oscar ödüllerinde 5 dalda aday gösterilen Green Book filminin başrolünde Mahershala Ali oynuyor. Filmin diğer oyuncuları arasında Linda Cardellini, Don Stark, David An, Sebastian Maniscalco isimleri yer alıyor.

Green Book – Yeşil Rehber filminin konusu

Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirleybir konser turundadır. Tur sırasında yanında Tony olarak çalışan şoförünün hikayesini anlatılıyor. Tony Lip, ilginç bir karakterdir. Bronx’taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır.

Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlık yapmaktadır. Tur rotası Manhattan’dan güneye doğru geniş bir coğrafyayı kapsar. Shirley, kendisiyle şehir şehir gezecek bir şoför arar.

Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır.

Şoför Tony, seyahat sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için “The Green Book” isimli kılavuzdan faydalanır.

Dr Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla, tehlikeyle ve beklenmedik nezaketle karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.

Green Book – Yeşil Rehber filminin fragmanını izleyebilirsiniz.

 

Roma filmi hakkında bilgi ve film fragmanı

Ülkemizde de vizyona giren Roma, İspanyolca ve siyah beyaz çekilen bir film. 91. Oscar Ödülleri’nde 10 dalda aday gösterildi. 

Roma filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Alfonso Cuaron yaptı.

Drama türündeki film Meksika ve ABD ortak yapımı ile sinemada yer aldı.

Roma filminin başrolünde oynayan Yalitza Aparicio, “en iyi kadın oyuncu” dalında aday gösterildi.Asıl mesleği öğretmenlik olan Aparicio, ilk sinema filmiyle bu sanatın en önemli ödüllerinden birine aday oldu. Filmin diğer oyuncuları arasında Marina de Tavira, Nancy Garcia da yer alıyor.

Roma filminin konusu

Roma, Netflix yapımı bir film. Evdeki genç hizmetçi Cleo’yu (Yalitza Aparicio) anlatan film, zamanın ve mekanın insanlar üzerindeki gücünü ve etkisini beyazperdeden anlatıyor.

Film, Aile içi çatışmaların ortasındaki genç bir hizmetçinin yaşadığı travmayı anlatırken, bir yandan da devletin el koyduğu köylülere ait araziler, öğrenci eylemleri, sokaklarda gelir adaletsizliğinin hissedildiği insan manzaraları vb. yoluyla bir dönemin politik portresini çiziyor.

Roma filminin fragmanını izleyebilirsiniz

 

A Star Is Born – Bir Yıldız Doğuyor filmi hakkında bilgi ve film fragmanı

A Star Is Born, ülkemizde “Bir Yıldız Doğuyor” adıyla vizyona giren ABD yapımı romantik dram türünde bir film. Bir Yıldız Doğuyor, 91. Oscar Ödülleri’nde 7 dalda aday gösterildi.

Lady Gaga’nın başrolünde oynadığı filmin yönetmeni Bradley Cooper. İlk kez yönetmen koltuğuna oturan Bradley Cooper, filminin kadrosunda Sam Elliott, Andrew Dice Clay, Rafi Gavron, Michael Harney gibi oyuncular yer alıyor. 

Lady Gaga ve Bradley Cooper başrolü üstleniyor. Birlikte düet yaptıkları filmdeki Shallow adlı şarkı listelerden inmiyor. 

A Star Is Born – Bir Yıldız Doğuyor filminin konusu

Bir Yıldız Doğuyor filminin konusu, adından da anlaşıldığı gibi şöhrete giden duygusal ve romantik yolu anlatıyor. 

Ally ve country müzik yıldızı olan Jackson Maine tanışır tanışmaz birbirlerinden etkilenirler. Aşk başlar. 

Jackson Maine, kariyerinde düşüş yaşamaktadır. Ally henüz keşfedilmemiş bir yetenektir. Ally’nin yeteneğini fark eden Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack, Ally’yi şöhrete kavuşturur. Genç kadın artık ünlü bir müzisyendir. 

A Star Is Born – Bir Yıldız Doğuyor film fragmanını izleyebilirsiniz

Vice filmi hakkında bilgi ve film fragmanı

Vice, ABD yapımı biyografik dram türündeki film. Vice filmi 91. Oscar Ödülleri’nde 8 dalda aday olarak açıklandı. Vie filminin yönetmeni Adam McKay.

Filmin başrolünde Hollywood’un kılıktan kılığa girmesiyle ünlü aktörü Christian Bale yer alıyor. Filmin diğer oyuncuları arasında Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell bulunuyor.

Vice filminin konusu

Film gerçek hayattan sinemaya uyarlandı. ABD’de 2001- 2009 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yapan Dick Cheney’in hayat hikayesi sinemaya aktarıldı.

Vice, dev bir petrol şirketinin CEO’sudur. Politikaya atılır. Bir dönem ABD Başkan Yardımcısı olarak görev yapar. Cheney, Amerikan tarihinin en güçlü başkan yardımcılarından biridir. Filmde, George W. Bush’un başkanlığı döneminde görev yapan Cheney’in uyguladığı politikalar ve 9 Eylül saldırısı sonrasındaki süreci yönetmedeki etkisine odaklanılıyor.

Vice filminin fragmanını izleyebilirsiniz.

Reklam
Pelin Çite: İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam