Orhan Kemal doğum gününde anıldı

Türk romancılığının mihenk taşlarından Orhan Kemal, doğumunun 105’inci yılında ailesi ve okurları tarafından anıldı.

Orhan Kemal doğum gününde anıldı. 15 Eylül 1914 Adana’da doğan Mehmet Raşit Öğütçü, edebiyatta Orhan Kemal adını kullandı. 2 Haziran 1970 tarihinde aramızdan ayrılan Orhan Kemal, edebiyatımıza kazandırdığı romanlarla damga vurdu.

Orhan Kemal, 105’inci doğum gününde sevenleri ve yakınları tarafından Beyoğlu’ndaki Orhan Kemal Müzesi’nde anıldı. 

Orhan Kemal, Ekmek Kavgası, Hanımın Çiftliği, Murtaza, 72. Koğuş ve Gurbet Kuşları’nın da aralarında olduğu pek çok unutulmaz esere imza attı. Orhan Kemal’in oğlu araştırmacı, yazar Işık Öğütçü, “Çok acıdır, babamın hiçbir zaman doğum gününü kutlamadık. İşte bu günlerde kutlamamız aslında onun o hak ettiği doğum günlerini yapamamanın bir karşılığı” dedi.

Orhan Kemal, sadece roman türünde üretmedi. O aynı zamanda şiir ve tiyatro oyunları da yazdı.  Orhan Kemal’un doğumunun üzerinden 105 yıl geçti. 

Kemal’i doğum gününde anmak için çocukları Işık Öğütçü, Şen Yıldız Öğütçü, Kemali Öğütçü, ailesi, dostları ve sevenleri Orhan Kemal Müzesi’nde bir araya geldi.

Işık Öğütçü, “Biliyorsunuz sanatçıların sıfırlı ve beşli yaşları çok önemlidir. Bir 100’üncü yaşını kutlamıştık. Şimdi de 105. Bir daha geri dönüşü yok. 100’e de dönemeyeceğiz, 105’e de. Önümüze bakacağız. Bizler 110’da var olur muyuz olmaz mıyız bilmiyorum ama gerçekten Türk edebiyatının bu çok önemli ismini ne kadar ansak onun için neler yapsak hala eksik kalır” diye konuştu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Orhan Kemal’in 105.Yaşını Dostlarla Kutladık.

Işık Öğütçü (@isikogutcu)’in paylaştığı bir gönderi ()

 

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.