Reklam

Antalya Edebiyat Günleri

Reklam

Antalya Edebiyat Günleri başlıyor. Muratpaşa Belediyesi’nin 8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri’nde, edebiyatseverler “Yaşasın Öykü” diyecek.

Füruzan’ın onur konuğu olacağı ve edebiyatımızın önemli isimlerinin katılacağı etkinlikler kapsamında, Yılın En İyi Öykü Kitabı ve Genç Öykü Yarışması’nın ödülleri de sahiplerini bulacak. Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize edeceği Antalya Edebiyat Günleri’nin Açılış ve Ödül Töreni 8 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak.

Öyküden sahneye, şiirden şarkıya

Gecede, dramatize edilen öyküler sahneye taşınırken, bestelenen şiirler de seslendirilecek. “Öyküler Sahnede” bölümünde, Sabahattin Ali ve Füruzan’dan öyküleri Özel Antalya Modern Sanat Kursu öğrencileri tarafından dramatize edilip okunacak. Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen şarkılar ise “Şiirin Müziği: Sabahattin Ali” başlığı altında İlke Türkdoğan ve Tuğçe Akat tarafından seslendirilecek.

Üniversitede edebi buluşmalar

Antalya Edebiyat Günleri’nin konukları, etkinlikler kapsamında Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle de buluşacak. Edebi buluşmalar 8 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali” filminin gösterimi ile başlayacak. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Metin Avdaç ve kurgusunu gerçekleştiren Thomas Balkenhol’un katılacağı söyleşi düzenlenecek. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ise, 8 Mayıs Cuma günü şiir ve öykü söyleşilerine ev sahipliği yapacak. Ahmet Telli ve Ferruh Tunç, “Şiir Gibi” söyleşisi ile saat 13.00’te, Antalya Edebiyat Günleri’nin onur konuğu Füruzan ise saat 15.00’te öğrencilerle buluşacak.

Tek Kapılı Han’da öykü sohbeti

9 Mayıs Cumartesi günü Kalekapısı’nda bulunan Tek Kapılı Han’da, ülkemizin önemli öykücülerinin katılımıyla öykü konuşulacak. Saat 11.00’deki “Hayat Edebiyatı, Edebiyat Hayatı Dışlıyor mu?” başlıklı panele Cahit Çakcıl, Hasan Özkılıç, İbrahim Karaoğlu ve Nuri Erkal konuşmacı olarak katılırken paneli Özcan Karabulut yönetecek. Saat 14.00’deki “Füruzan Edebiyatı” panelinin yönetimini Ayşegül Tözeren üstlenirken, Füruzan, Aysu Erden, Birsen Ferahlı, Hülya Soyşekerci ve Nilüfer Altunkaya konuşmacı olarak katılacak. Saat 17.00’deki “Öykü, Yaşam, Sinema” başlıklı panelin yöneticisi ise İbrahim Karaoğlu olacak. Panelin konuşmacıları arasında Füruzan’ın yanı sıra “Sonbahar” ve “Gelecek Uzun Sürer” filmlerinin yönetmeni Özcan Alper, kurgu yönetmeni ve akademisyen Thomas Balkenhol yer alacak.

Termessos’ta öyküler okunacak

Büyük İskender’in ele geçiremediği şehir olarak tarihe geçen Termessos’u edebiyatçılar ele geçirecek. 10 Mayıs Pazar günü saat 14:00’te, Türkiye’nin en iyi korunmuş antik kentleri arasında yer alan Termessos’ta düzenlenecek etkinlik kapsamında öyküler okunacak. Termessos’ta öykülerini okuyacak edebiyatçılarımız arasında Füruzan, Ayşegül Tözeren, Özcan Karabulut, İbrahim Karaoğlu, Cahit Çakcıl, Hasan Kıyafet, İsmail Akar, Kamile Yılmaz, Neşe Karel, Nisa Leyla, Nuri Erkal ve Özlem Şahin yer alıyor.

Deniz seviyesinden ortalama 1.150 metre yükseklikte, Güllük Dağı’nın güneybatısında doğal bir platform üzerine kurulmuş, el değmemiş görünümüyle diğer antik kentlerden daha farklı ve etkileyici bir havası olan Termessos etkinliğine katılmak isteyenler 320 22 22 / dahili 1380 nolu telefonu arayabilir.

Reklam
Yavuz Rençberler: 724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam