Reklam

Ayşen Gruda hayatını kaybetti iddiası

Ünlü oyuncu Ayşen Gruda'nın vefat ettiğine yönünde sosyal medyada yayılan iddiaların doğruluğu merak ediliyor.

Reklam

Türk sinemasının sevilen oyuncusu Ayşen Gruda hayatını kaybetti iddiası sosyal medyada konuşuluyor. Ünlü oyuncu Ayşen Gruda rahatsızlanarak, Kağıthane’de bulunan özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Sanatçı 11 gündür tedavi altında.

74 yaşındaki oyuncunun sürdürülen tedaviye rağmen hayata tutunamadığı şeklinde sosyal medyadan mesajlar yoğunlaştı.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ayşen Gruda vefat etti, ifadesi tedavi gördüğü hastane tarafından kullanılmadı. Şu dakikada bu konuda bir açıklama yapılmadı. 

Ayşen Gruda mide kanaması şüphesi ile tedavi altına alınmıştı. 

“Domates güzeli” lakabıyla tanındı. Yeşilçam’ın birçok komedi filminde rol almıştı. Şener Şen, Kemal Sunal ve İlyas Salman gibi sinemamızın önemli izimleri ile aynı filmlerde rol aldı. 

AYŞEN GRUDA KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR – SON BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Ayşen Gruda’nın hayatı 

Ayşen Gruda, 30 Kasım 1944 tarihinde Erman Ailesi’nin ortanca kızı olarak İstanbul’da doğdu. Babası kara tren makinistliği yapıyordu.

Komedi yeteneği, çocuk yaşta ortaya çıktı. Geçim sıkıntısı nedeniyle liseyi yarım bırakıp çalışmaya başladı.

1977 yılında televizyon için yaptığı skeçlerden birinde “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakteri canlandırdı. O günden sonra da Ayşen Gruda “Domates Güzeli” lakabı ile anılmaya başlandı.

Tevfik Bilge’nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başlayan Ayşen Gruda’nın, ilk rolü 1962 yılında “Kongre Eğleniyor” adlı vodvildeydi. Küçük bir hizmetçi rolünü oynadı. 

Ayşen Erman evlendikten sonra Gruda soyadını aldı. 1965 yılında Yılmaz Gruda ile evlendi. Bu evlilikten Elvan adında kızı oldu. Ayşen Gruda, Yılmaz Gruda’dan boşandı ama soyadını kullanmaya devam etti. 

Ertem Eğilmez filmlerinde oynamaya başladı. Ayşen Gruda, “Mum Söndü”, “Deve Kuşu Kabare”, “Hababam Sınıfı Müzikali”, “Yedi Kocalı Hürmüz” gibi ve müzikallerde rol aldı.

Tiyatronun yanı sıra da birçok televizyon dizisinde ve programlardaki skeçlerde rol aldı. 

“Tosun Paşa”, “Süt Kardeşler”, “Şabanoğlu Şaban”, “Hababam Sınıfı”, “Neşeli Günler” gibi birçok klasikleşmiş filmlerinde rol aldı. 2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı “Pek Yakında” adlı sinema filminde kameranın önündeydi. 

Reklam
Pelin Çite: İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.

Yorumlar (1)

Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam