Reklam

Buket Uzuner Netflix müjdesi verdi

Reklam

Buket Uzuner Netflix müjdesi verdi. Netflix Türkiye’deki izleyici, abone sayısını arttırabilmek için yeni yeni projeler üretiyor. 

Türkiye’nin çok okunan yazarlarından Buket Uzuner’in dört kitaptan oluşan roman serisi Netflix’te dizi olacak mı? 

Yazının görselinde üç kitap var. Hava, Su, Toprak… Buket Uzuner serinin Ateş adlı kitabını yazmaya devam ediyor. Buket Uzuner “Tabiat Dörtlemesi” olarak tanımladığı seriyi Ateş ile tamamlayacak.

Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları başlığı ile yayınlanan üç roman okurun büyük beğenisini kazanmıştı. Netflix’in Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları’nı ekrana uyarlamak istediği konuşuluyor. 

Buket Uzuner’in ‘tabiat dörtlemesi’ Netflix dizisi olacak mı?

Dizi olma olasılığı var

Buket Uzuner Netflix Türkiye’nin Defne Kaman’ın Maceraları ile ilgilendiğini belirtiyor ve ekliyor: “Defne Kaman’ın Maceraları”nın bir Netflix dizisi olma olasılığı var, onun çalışmaları da devam ediyor. Kesinleştiğinde detayları sevenleriyle paylaşacağım.”

Netflix, Türkiye’den çekilecek mi, sorularıyla çalkalanan gündeme inat kanalın Türkiye ekibi yeni projeler üzerine çalışmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de Buket Uzuner’in sevilen roman serisi “Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları” olabilir.

Son olarak Kaz Dağları’ndaki orman katliamı ve doğal hayata vurulan darbe ülkemizde gündemde. Doğal hayat hızla tahribata uğruyor. Defne Kaman’ın Maceraları’nın Netflix’te dizi olması bu açıdan ele alındığında da kıymetli. 

Buket Uzuner tabiatın, doğanın insana hizmet için değil birlikte yaşamak için var olduğunu ısrarla ifade ediyor. Tabiat dörtlemesi bu ana fikirde ilerliyor. Kadim Türk kültürünün inançlarında da tabiata, doğaya saygı ve birlikte uyum içinde yaşam olduğu ifade ediliyor. 

Netflix, Defne Kaman’ın Maceraları ile Türkiye seyircisini yakalamayı hedefliyor muhakkak. Ancak bu dizi film sadece Türkiye’de değil dünyada da beğeni ile izlenebilir. 

Buket Uzuner Hava, Su, Toprak, Ateş adlı kitaplardan oluşan tabiat dörtlemesi ile ekoloji, çevre mücadelesi, iklim değişikliği temalarını ele alıyor. 

Gazeteci Defne Kaman’ın maceraları

Defne Kaman bir gazeteci… Onun yaşadığı daha doğrusu haberlerle gündeme getirdiği çevreye dair olaylar başına olmadık işler açar. Ortadan kaybolur. Ona yardım edecek olan ise genç bir polistir. Ulaştığı şifreli notları Kadıköy’deki eski bir kitapçının yardımları ile çözer. Tüm bunlar olup biterken okur hem maceranın içinde yolculuk yapar hem de tabiat, doğa, çevre konularında yepyeni bakış açıları elde eder.

Buket Uzuner Netflix projesi için ‘olasılık’ dediğine göre bu iş olur. Olursa da izleyiciyi ekrana çeker. 

Netflix Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları için yapımcı ve oyuncu arayışlarına başlamış olmalı. Şimdi merak edeceğimiz konu elbette Defne Kaman rolünde kim oynayacak? Netflix Defne Kaman rolünde kimi ekrana getirecek? 

Heyacanla bekleyeceğiz…

Reklam
Fatih Rençberler: Kitaplardaki ve filmlerdeki detaylara takılıyor. Detaylara bakmazsa kitap kapaksız, film sonu yokmuş gibi geliyor ona. Dünya edebiyatını yakından takip ediyor. İletişim: frencberler@gmail.com
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam