Reklam

Çiçero parasını almak için dava açtı

Erdal Beşikçioğlu, Çiçero filmindeki oyunculuğunun parasını alamadığını iddia ederek icra davası açtı.

Reklam

Çiçero parasını almak için dava açtı. Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu başrol oynadığı Çiçero filminin yapımcısı Mustafa Uslu’ya karşı dava açtı. Beşikçioğlu, Mustafa Uslu’nun sahibi olduğu Dijital Sanatlar Yapımevi için 277 bin TL’lik icra takibi başlattı. 

Dijital Sanatlar Yapımevi şirketinin sahibi Mustafa Uslu’nun filmlerinden sonra karşılaştığı adli olayların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce de Müslüm filmiyle ilgili olarak aleyhinde adli haberlere konu olmuştu. Sadece bu da değil Naim filmiyle ilgili de mahkeme koridorlarına düşmüştü.

Gelelim Erdal Beşikçioğlu’nun açtığı alacak davasına.

Erdal Beşikçioğlu, sinema seyircisinin severek izlediği Çiçero filminde başrol oynamıştı. Filmin yapımcılığını Dijital Sanatlar Yapımevi üstlenmişti. Tarihi içerikli dönem filmleriyle sinemaya damga vuran Mustafa Uslu’nun şirketinden alacağını tahsil edemediğini öne süren Beşikçioğlu, soluğu mahkemede aldı. 

Erdal Beşikçioğlu filmdeki oyunculuk ücretinin ödenmediğini ileri sürerek Dijital Sanatlar Yapım Evi hakkında 277 bin TL’lik icra takibi başlattı. Ünlü oyuncunun avukatı İstanbul İcra Müdürlüğü’ne başvurarak, yapımcı Mustafa Uslu’nun şirketi hakkında haciz işlemleri başlattı.

Mustafa Uslu adliye haberleriyle gündemde 

Mustafa Uslu sıksık adliye haberleriyle gündeme geliyor. Daha önce çektiği Müslüm filminde Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur, “Filmden para almadığını” belirterek dava açacağını söylemişti. 

Naim Süleymanoğlu’nun kızları Sezin ve Esin, Cep Herkülü: Naim filminde kullanılan madalyaların geri verilmediği iddiasıyla dava açmıştı. Ayla filminde hikâyesi anlatılan Süleyman Dilbirliği’nin kızı Sebahat Dilbirliği de “Mustafa Uslu babamı dolandırdı” iddiasında bulunmuştu.

Yapımcı Mustafa Uslu hakkında ayrıca, ikinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına çalışan casus Elyesa Bazna’nın üç kızı, Çiçero filminin kendilerinden izin alınmadan çekildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş, 100 bin TL tazminat istemişti.

Kaynak: Sözcü gazetesi Hayati Arıgan imzalı haber

Reklam
Serdar Tunatürk: Dil Tarih Coğrafya mezunudur. Türk hikayeciliği konusunda mikro tarih çalışmaları bulunmaktadır. Kültür sanat etkinlikleri, yazar buluşmaları, söyleşiler düzenlemektedir.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam