Doğaya dönüş için bir kitap Alaca
Doğaya dönüş için bir kitap Alaca. Yücel Sönmez ve Bahar Gökten, son yıllarda şehir hayatının boğucu ve sağlıksız ortamından çıkış yolu arayanlar için bir rehber niteliğinde kitap hazırladılar. Sönmez ve Göktan, Alaca adlı kitapla havayı. toprağı, suyu yani doğayı özleyenlere rehberlik ediyorlar.
Şehir hayatının temposundan yorulan metropol insanının 21. yüzyılda aradığı en büyük çıkış yolu; doğaya dönüş. Her geçen gün şehir hayatından toprağa dönen insanların hikayeleri artarken; Yücel Sönmez ve Bahar Gökten, ‘Alaca’ adını verdikleri kitapla hayatın özünün sadeliğiyle toprağı, havayı, suyu kısaca tüm doğayı anlatan bir rehber ortaya koyuyor.
Yücel Sönmez ve Bahar Gökten’in kalemiyle okuyucuyla buluşan Alaca, adım adım doğaya dönüşün hikayesi. Sönmez ve Gökten, şehir hayatıyla ve bu hayatın getirdiklerini sorgulamaya başlayanlara, konuyu 360 derece ele alan ve her bir adımda okuyucuya yön gösteren bir rehber hazırladı.
Gönlünü doğaya kaptıranlara rehber
“İstediğimiz her şeye hızlıca ulaşabilmek ve sahip olmak için çaba harcadığımız şeylerden çabucak sıkılmak, şehir hayatının bize ister istemez kabul ettirdiği bir olguya dönüştü. Bizler de doğrusunun bu olduğunu düşünüp, keşmekeşin bizi düşürdüğü durumlara boyun eğmeyi öğrendik. Ama aslında doğrunun bu olmadığının farkına varıp ona göre hareket etmek için hiç de geç değil” diyerek kitabın hayata geçmesine neden olan felsefeyi anlatan Yücel Sönmez, kitabın rehber olduğu kadar da ilham verici olduğunu söylüyor. Bahar Gökten, “Gönlünü doğaya kaptırmış insanlara yol göstereceğini düşünüyoruz” diyerek kitaptaki doğayla iç içe yaşamayı kafasına koymuş okuyucunun bu kararı neden verdiğinden, nerede yaşayacağına, hangi bitkilerle ekim yapacağına, hangi mevsimde neler ekebileceğine kadar pek çok bilgiyi doğruluyor.
Alaca, şehir hayatının neden sorgulanmaya başladığını, doğaya dönen insanın maddi ihtiyacını, yer seçimlerini, hangi eşyalara ihtiyacı olduğunu, ekolojik dengeyi bozmadan toprak ve doğada yapılabilecek üretim çalışmalarını akıcı bir dille anlatıyor.
ALACA – Adım adım doğaya dönüşün hikayesi
Künye
Yazar: Yücel Sönmez – Bahar Gökten
Yayın koordinatörü : Tiraje Erginer Önder
Yayına Hazırlayan: Coşkun Şen
Yayınevi: Hürriyet Kitap
Türü: Kişisel Gelişim
Basım Tarihi: Ağustos 2018
Basım Bilgisi: 1. basım
Sayfa Sayısı: 235 sayfa
Kitap Boyutları: 13,5 x 21 cm
Etiket Fiyatı: 34 TL
Çıkış tarihi: Ağustos 2018
Editör: PELİN ÇİTE