Reklam

Dogecoin patlaması Elon Musk sayesinde

Dogecoin patlaması Elon Musk sayesinde yaşandı

Reklam

Dogecoin patlaması Elon Musk sayesinde yeniden yaşandı. Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk ürettiği Tesla ürünlerinin  Dogecoin ile alınabileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından kripto para birimi Dogecoin (DOGE) yüzde 37 arttı.

Dünya ekonomisi yarınki ABD’de Federal Merkez Bankası (FED) toplantısı öncesinde kripto para birimleri hızla değer kaybediyor. Başta Bitcoin olmak üzere, tüm kripto paralar FED’in faiz arttırımı yapabileceği yorumları nedeniyle yönlerini aşağı çevirdi. 

Bu süreç yaklaşık bir haftadır sürerken, açıklamaları ile özellikle Dogecoin üzerinde etkisi bulunan Elon Musk yine sahneye çıktı. Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz ekim ayında Bitcoin, Etherium ve Dogecoin’e yatırım yaptığını açıklamıştı. 

Elon Musk, bugün sosyal medya hesabından sahibi olduğu Tesla’nın ürünlerinin kripto para birimi Dogecoin (DOGE) ile alınabileceğini duyurdu. Açıklamanın ardından Dogecoin, yüzde 37 arttı. Musk’ın açıklamasının ardından DOGE yüzde 37 artarak, 0.1595’ten 0.2190’a yükseldi.

Dogecoin işlemler için daha uygun 

Musk, Dogecoin’in Bitcoin veya diğer kripto para birimlerine göre bir avantaja sahip olduğunu söylerken şaka yoluyla ortaya çıkan kripto para birimini işlem yapılabilecek en iyi kripto para birimi olarak görüyor.

Musk, Time dergisine 2021 Yılın Kişisi seçildikten sonra “Temelde Bitcoin, işlemsel para biriminin iyi bir alternatifi değil” demiş, “Aptalca bir şaka olarak oluşturulmuş olsa da, Dogecoin işlemler için daha uygun” ifadelerini kullanmıştı.

Reklam
Pelin Çite: İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam