Reklam

Erkin Koray Kanada’da hayatını kaybetti

Erkin Koray Kanada'da hayatını kaybetti

Reklam

Türk rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray hayatını kaybetti. 82 yaşındaki sanatçının ölüm haberini kızı Damla Koray sosyal medyadan paylaştı.

Erkin Koray Kanada’da hayatını kaybetti. Kanada’nın Toronto şehrinde yaşamını sürdüren Erkin Koray, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Erkin Koray uzun yıllardır Toronto’da yaşıyordu. Türk rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray, akciğeriyle ilgili rahatsızlığı ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. Ancak acı haber 7 Ağustos Pazartesi günü kızı tarafından paylaşıldı. Türk rock müziğinin efsane ismi Erkin Baba hayatını kaybetti.

Erkin Koray’ın kızı Damla Koray babasının ölüm haberini sosyal medyadan duyurdu. Bir de babasına seslenerek veda mektubu paylaştı.

Damla Koray’ın babasına vedası

Damla Koray, babası Erkin Kora’ya dair duygularını sosyal medyadan bir veda mektubu ile paylaştı. Damla Koray’ın veda mektubu:

”Babam…

”babamız” Canımın taa içi…. Ben kızın ve seni Baba deyip bağrına basan ”canlar”, güzel enerjimizi sevgimizi, saygımızı ve alkışlarımızı senden bir gün bile eksik etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Eserlerin dilimizde, aşkın kalbimizde yaşayacak, daima ve ilelebet. Dilerim bu dünyada bulamadığın abrış ve huzuru, başka bir dünyada bulursun.

Doğru’su hiç şaşmayan, tanıdığım en sağlam adam; Anadolu Rock’ın mucidi, sevgili babam…

Benim için yaptıklarına minnettarım. Ne desem hakkını vermiş olmam.

Eminim ”senin çocuklar” da, ülkelerini, kültürlerini ve onlara layık gördüğün cumhuriyeti ileri götürmek adına yaptıklarına her zaman minnettar kalacak.

Hakkını helal et.

Seni ÇOK ama ÇOOKK seven kızın, Damla.

Erkin Koray’ın ölüm haberini kızı Damla Koray duyurdu.

Erkin Koray vefat etti

Erkin Koray vefat etti. Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray, 82 yaşında vefat etti. Sevenlerinin, hayranlarının ‘Erkin Baba’ olarak da seslendiği Erkin Koray, ardında birbirinden güzel eserler bıraktı. Kendi yazdığı sözler ve bestelerin yanı sıra bazı türkülere ve sanat müziğinden kimi eserleri yaptığı yeni düzenlemelerle Erkin Koray adını unutulmazlar arasına yazdırdı.

Anadolu rock müziğinin unutulmaz ismi Erkin Koray’ın Cemalim, Fesupanallah, Çöpçüler, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Estarabim gibi şarkıları dillerden dillere dolaştı.

Erkin Koray’ın ölüm nedeni

Uzun yıllardır Kanada’nın Toronto şehrinde yaşamını sürdüren Erkin Koray’ın ölüm nedeni de merak edildi. Erkin Koray’ın ölüm nedeni yaşlılığa bağlı organ yetmezliği olarak belirtildi. Erkin Koray’ın uzun süredir akciğerinden rahatsız olduğu bu nedenle hastaneye kaldırıldığı açıklandı. 82 yaşındaki Erkin Koray’ın ölüm nedeni akciğer rahatsızlığı ile birlikte yaşlılığa bağlı organ yetmezliği olarak duyuruldu.

Erkin Koray’ın cenazesi ne zaman

Erkin Koray vefat etti. Usta müzisyenin vefatının ardından sevenleri son yolculuğuna katılabilmek için cenazesinin ne zaman ve nerede uğurlanacağını öğrenmeye çalışıyor. Erkin Koray’ın cenazesi ne zaman? Erkin Koray’ın cenazesi hangi camiden kaldırılacak? Bu soruların cevabı henüz yok. Ailesi tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. 

Erkin Koray kimdir 

Bizler onu Erkin Koray olarak, Erkin Baba olarak tanıdık sevdik. Ön adı Mustafa olan Erkin Koray; Mustafa Erkin Koray 24 Haziran 1941 tarihinde İstanbul Kadıköy’de doğdu.

Anadolu rock müziğinin öncü isimlerinden olan Erkin Koray, psychedelic rock ve hard rock türünde çok sayıda özgün eser üretti.

Usta müzisyen Anadolu’nun kültürel mirasını da korumaya katkıda bulundu. Birçok türküyü yeniden düzenledi ve o türkülerin dilden dile dolaşmasını sağladı. 

Özgün çalışmalara imza attı. Doğu ve Batı müziklerinde yaptığı çalışmalarıyla birçok müzisyene örnek oldu. Türk halk müziğinden Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları; Türk sanat müziğinden Nihansın Dideden, Kıskanırım eserleri Anadolu rock müziği türünde yorumladı. 

Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rock’a uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok çalışmaya imza attı.

Türk halk müziğinin sesi olan bağlamayı 1960’ların sonuna doğru kendi müziğinde buluşturdu. Rock müziğinde bağlamayı kullanabilmek için ‘elektro bağlamayı’ Orhan Gencebay ile geliştirdi. 

Reklam
Yavuz Rençberler: 724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam