Fadik Sevin Atasoy Muse Bir Esin Perisi Davası oyunu ile
Fadik Sevin Atasoy tek kişilik müzikli oyun Muse ile Türkiye’de ilk kez seyircinin karşısında olacak. Muse yurtdışında dokuz kez sahnelendi.
Fadik Sevin Atasoy Muse Bir Esin Perisi Davası oyunu ile Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak. Atasoy, oyunu Muse adıyla yurt dışında sergiledi.
Fadik Sevin Atasoy tek kişilik oyunu Muse ile geçtiğimiz ağustos ayında dokuz kez sahnedeydi. Edinburg Fringe Festivali’nin ilgi gören tek kişilik oyunu Türkiye’de Muse – Bir Esin Perisi Davası adıyla seyirciyle buluşacak.
Muse Bir Esin Perisi Davası 1 Ekim’de ilk kez İstanbul’da sahnelenecek.
Fadik Sevin Atasoy’un yazıp oynadığı Muse Bir Esin Perisi Davası, Erdal Beşikçioğlu tarafından yönetiliyor. İlk kez İstanbullu tiyatroseverlerle buluşacak olan oyun tiyatro sezonunun açılışı sayılan 1 Ekim günü Zorlu PSM Stüdyo Sahnesi’nde sahnelenecek.
Fadik Sevin Atasoy’un dokuz kez sahneleme başarısı gösterdiği ve Edinburg Fringe Festivali’nde Türk Tiyatrosu’nu temsil ettiği oyun yabancı medya organları tarafından da övgüyle ele alınmıştı.
Muse Bir Esin Perisi Davası müzikli bir oyun. Tatbikat Sahnesi’nin prodüksiyonu olan oyun, 1-2 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM Stüdyo’da İstanbullu seyirciyle buluştuktan sonra yolculuğuna, İstanbul, Ankara ve yurt dışında devam edecek.
@zorlu_psm
Edinburg Fringe Festivali’nde Avrupa seyircisiyle buluşan, Fadik Atasoy’un yazdığı ve oynadığı, Erdal Beşikçioğlu’nun yönettiği; tek kişilik bir oyun olan Muse: Bir Esin Perisi Davası 2 Ekim’de Zorlu PSM ‘de seyircisiyle buluşacak. Biletler satışta! #burasıPSM pic.twitter.com/JzEMdTxodX— Fadik Sevin Atasoy (@FadikAtasoy) September 24, 2019
Muse Bir Esin Perisi Davası oyunun konusu
Sanat Gezegeni’nden dünyayaya gönderilmiş bir esin perisi olan “Muse” , Tolstoy, Shakespeare ve Leonardo Da Vinci’nin eserlerini yaratma süresinde onlara ilham vermek üzere görevlendirilmiştir.
Lakin insan olma arzusu ile yanıp tutuşan Muse (esin perisi), ustaların kadın karakterlerin yarattıkları finalleri değiştirmeye çalışmış, bu nedenle ustalar tarafından Sanat Gezegeni’nin mahkemesine şikayet edilmiştir.
Oyun Muse’un mahkeme karşısında kendini savunması ile başlar. Muse’un en büyük arzusu insan olmak ve kendi eserini dünyaya bırakabileceği bir ustaya dönüşmektir. Acaba Muse’a “Bir şans daha“ verilecek midir?