Reklam

Ferzan Özpetek Palermo fahri vatandaşı

Ferzan Özpetek Palermo fahri vatandaşı oldu.

Reklam

Ferzan Özpetek Palermo fahri vatandaşı oldu. Yaşamını İtalya’da sürdüren ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’e Palermo Belediyesi tarafından ‘fahri vatandaşlık beratı’ verildi. 

Ferzan Özpetek’i İtalyanlar çok seviyor. İtalya’da sinema, tiyatro çalışmaları yapan ve filmleri ile İtalyan kültürüne, tanıtımana da katkıda bulunan Ferzan Özpetek üçüncü fahri hemşehrilik beratını da aldı. 

Ferzan Özpetek’e 2010 yılında Lecce şehrinin ‘fahri vatandaşlık’ beratı verilmişti. Napoli’nin Sırrı filmini sinemaya armağan eden Ferzan Özpetek’e Napoli kentinin fahri hemşehrilik beratı verileceği açıklanmıştı. Puglia bölgesindeki Salento Üniversitesi de Ferzan Özpetek’in “Kültür Büyükelçisi” olarak atanması kararı alındığını açıkladı.

Şimdi ise Sicilya bölgesindeki Palermo Belediyesi, Ferzan Özpetek’e fahri vatandaşlık beratı kararı aldı. Palermo Üniversitesi ise ünlü yönetmene fahri doktora unvanı takdim etti. 

Ferzan Özpetek’e fahri doktora

Ferzan Özpetek’e verilen fahri doktora unvanı için Palermo Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Törende “Gösteri sanatı bilimlerine katkılarından” dolayı Ferzan Özpetek’e fahri doktora takdim edildi.

Palermo Üniversitesi Rektörü Fabrizio Micari, törende bir konuşma yaptı. Micari fahri doktora gerekçesini şöyle açıkladı: “İnsanı ve insanın sonsuz zayıflıklarını gerek komik ve trajik tonlarla gerekse tarihten günümüze anekdotlarla, pek çok sonsuz nüansla anlatma kapasitesinden dolayı yönetmen, yazar ve senarist Özpetek’in bu unvana layık görülmüştür.”

Fahri vatandaşlık beratı açıklamasını ise Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando yaptı. Başkan Orlando, Ferzan Özpetek’e fahri vatandaşlık beratı verilmesi kararı aldıklarını açıkladı. 

Ferzan Özpetek, bu ay çekimlerine başlayacağı yeni filmi Şans Tanrıçası’nın kimi sahnelerini Palermo’da çekecek. Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando, “Ferzan Özpetek’in filmleri ve yazılarıyla insanın renkli, tuhaf ve özel içselliğini derinlemesine inceleyerek, aşkı, tutkuları, duyguları, arkadaşlık bağlarını, aile duygularını ve insan ruhunu anlatmasından, çağdaş insanın sembollerinden biri olmasından, farklılığın güzelliğini ve zenginliğini göstermesinden” dolayı fahri vatandaşlık beratına layık görüldüğünü belirtti.

Reklam
Kenan Kaldan: Ortaokul yıllarında gazete bayisinde çalışırken çok fazla çizgi roman ve gazete okuduğu için işten atılmış. Çizgili kağıt sevmeyenlerden. Birikmiş notlarını, günlüklerini kitaplaştıracağı günü heyecanla bekliyor.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam