Reklam

Gülten Dayıoğlu’nun kitap fuarları vasiyeti

Gülten Dayıoğlu kitap fuarları için vasiyette bulundu.

Reklam

Gülten Dayıoğlu’nun kitap fuarları vasiyeti, dikkat çekti. Çocuk ve gençlik edebiyatında öne çıkan yazarlardan Gülten Dayıoğlu, kitap fuarlarının önemine vurgu yaparak, ‘vasiyetimdir’ dediği bir de öneride bulundu. 

Yazar Gülten Dayıoğlu, Radyo Trafik’te Mert Erdoğan’ın hazırlayıp sunduğu Yazarın Dilinden programına katıldı. Program, 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı alanından yapıldı. Mert Erdoğan, fuar süresince “Yazarın Dilinden” programına konuklarını Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında aldı. 

Kitap fuarları için vasiyet

Konuklarından biri de Gülten Dayıoğlu’ydu. Yazar Gülten Dayıoğlu, kitap fuarlarının önemine işaret ederek şunları söyledi: “İlk kitap fuarı bir otelin bodrum katında yapıldı. Bu fuarlar halkın ilgisi sayesinde bu hale geldi. Halkımıza vasiyetimdir; fuarları bırakmasınlar, çözülmesine izin vermesinler, daha iyisini istesinler. Frankfurt kitap fuarında mesela bir çözülme oldu, bazı bölümler kapandı. O örneği gördüğüm için korkuyorum. Kuşaktan kuşağa fuarları bırakmayalım.”

Reklam
Pelin Çite: İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam