Reklam

Gutenberg’in Çırağı tarihi roman ilk kitap basımının hikayesi

Gutenberg'in Çırağı adlı roman, ilk kitap basımının hikayesini anlatıyor.

Reklam

Gutenberg’in Çırağı tarihi roman severlere, ilk kitap basımının hikayesini sunuyor. Alix Christie tarafından kaleme alınan roman, Elif Nihan Akbaş’ın çevirisiyle Maya Kitap tarafından yayımlandı.

Gutenberg’in Çırağı’nda okurlar, ilk kitap basımının hikâyesinde 1450 yılında bir yolculuğa çıkıyorlar. 

Alix Christie, romanı tarihsel gerçekliklere sıkı sıkıya bağlı kalarak kurgulamış. Devrimin tam merkezinde, bir ortaçağ kasabası olan Mainz’de geçiyor roman…

Romanın kahramanları olan Peter Schoeffer ve Johann Gutenberg, kilisenin bütün baskılarına rağmen dünya tarihini değiştirecek bu şeyi gerçekleştirmenin mücadelesini veriyor.

Gutenberg’in Çırağı romanının baş kahramanı Peter Schoeffer daha sonraları dünyanın ilk büyük yayıncılarından biri olur. Bugün dünyanın en prestijli kitap etkinliği olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı’nın da temellerini atar. 

Kitapla ilgili söylenenler

“Tutku, yoldaşlık, ihanet ve kültürel dönüşüm hakkında ilham verici bir hikâye… Harikulâde.” -Booklist

“Christie bu romanla bizlere inişli çıkışlı, fevri ve egoist Gutenberg’in güçlü bir portresini sunuyor” -Sunday Times

“Denebilir ki Christie’nin bu romanı, yeniden canlandırılması düşlenen teknolojik devrime ve aynı zamanda baskı kültürüne dair unutulması güç, zarif bir övgü niteliğinde…” -Washington Post

“Usta işi bir başlangıç” -Kirkus Reviews

Reklam
Cem Cengiz Yarar: Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam