Kalben roman yazdı ‘Eski Dünyanın Yangını’ neyi anlatıyor

Ünlü şarkıcı Kalben romanıyla hayranlarının ve okurların karşısına çıkıyor. Kalben “Eski Dünyanın Yangını” adlı ilk romanı ile edebiyat dünyasına adım atıyor.

Kalben roman yazdı ‘Eski Dünyanın Yangını’ neyi anlatıyor

Kalben roman yazdı ‘Eski Dünyanın Yangını’ neyi anlatıyor? Ünlü şarkıcı Kalben, yazdığı şarkı sözleriyle dikkat çekiyordu. Yazma kabiliyetinin sadece şarkı sözüyle sınırlı olmadığını da çıkardığı roman ile ortaya koydu.

Müzik hayatındaki geleneğe uyarak Kalben adını soyadını eklemeksizin kullanan Kalben Sağdıç, Eski Dünyanın Yangını romanı ile hayranlarının ve kitap okurlarının karşısına çıkıyor.

Holden Kitap etiketiyle basılan kitap 17 Ocak’ta raflarda yerini alacak. 

Kalben roman yazdı, hayranları şimdi sabırsızlıkla bekliyor. Kalben’in Eski Dünyanın Yangını adlı romanı neyi anlatıyor? Kalben romanında tıpkı şarkılarında olduğu gibi aşk ve özgürlük kavramlarını öne çıkarıyor. 

Kalben Eski Dünyanın Yangını romanında ne anlatıyor

Ünlü şarkıcı Kalben’in ilk romanı Eski Dünyanın Yangını. Sanatçının son albümünün adı da Eski Dünyanın Yangını. O kadar ki aynı isimde bir de şarkı bulunuyor albümde. Bu da kültür hayatımızda bir ilk olarak yerini alıyor.

Bir roman ve o romandan ilham alınarak icra edilmiş bir albüm ilk kez birlikte yayımlanıyor. Eski Dünyanın Yangını, sanatçının doğum günü olan 17 Ocak’ta raflarda olacak.

Kitabın tanıtım bülteninde “Müziğin, edebiyatın, dostluğun, sevginin, aşkın, özgürlüğün romanı!” ifadesi yer alıyor. 

Kalben bu ilk romanında birlikte büyüyen iki kadının (Kantante ile Koda) hikâyesini anlatıyor. Erkek egemen dünyada hayatta kalmaya çalışan kadınların mücadeleleri, hayalleri, sevme ve sevilme biçimleri üzerinde duruyor.

Koda ile Kantante yolları daha çocuk yaşlarda kesişen, erkek egemen dünyanın acıları ile büyüyen iki kadındır. Birbirlerine olan yakınlıkları ortak sevgilerden ve ortak eksikliklerden kaynaklanmaktadır daha çok. Aile kurumunun yarattığı travmalardan kurtulmaya çalışırlar. Büyüdüklerinde evden uzaklaşır, daha iyi bir yaşam için mücadele verirler. Oysa dışarısı da en az bir “yuva” kadar tehlikelerle doludur. Birlikte büyüyen iki arkadaşın yolları zamanla ayrılır. Ortalıktan bir anda kaybolan Kantante’nin nereye gittiğini, kimse bilmemektedir. Koda Kantante’nin günlüğünü bulur ve yazdıklarından yola çıkarak onu bulmaya çalışır.

Eski Dünyanın Yangını romanı arka kapak yazısı 

“Sevmekle başladı her şey. Sevmekle bitecek.”

Annelerinin küskün ve hüzünlü gölgesinde yeryüzüne kök salmaya çalışırken birbirine yaren olan iki yalnız çocuğun şarkısı bu. Doğdukları ormanda kaybolmuş iki kadının insanı insanla kesip parçalayan bir dünyada kendi kendinin kahramanı olma macerası. Gerçek bir dostluğun romanı. Eski Dünyanın Yangını, küçük bir sahil kasabasındaki ilkokulda yolları kesişen, benzer acılardan müşterek bir gelecek yaratmaya çalışırken özgürlüğün keskin köşeleriyle yaralanıp ayrı yönlere sürüklenen Koda ve Kantante’nin “bütün katillere” vedası. Ev, aidiyet, aşk, dostluk, korkular ve yalnızlık üzerine yeni bir şarkı söylüyor Kalben. Sevmekle başlayan, sevmekle biten.

“Yaşamak, görmek, bilmek istiyorum bu bahçede. Göz ucuyla izlediğiniz bir kedi kadar neşeli oldunuz mu hiç? Sıcacık sarı kürkünüz, uzun havadar kuyruğunuz ve ihtiyacınız olan her şeyin müziğini işiten kulaklarınız var mı? Siz hiç, bir baltaya sap olamamış kedi gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü kediler öyle düşünmez. Biz, insan evlatlarına, ağaçlardan yonttukları baltaların sapları olmayı öğretiriz. İnsanları baltalaştırmayı severiz. İnsanı insanla keser, parçalarız.”

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.