Reklam

Lütfü Günay vefat etti cenazesi ne zaman

Lütfü Günay vefat etti cenazesi ne zaman?

Reklam

Lütfü Günay vefat etti, cenazesi ne zaman? Türk resim sanatının duayen isimlerinden Lütfü Günay hayatını kaybetti. 96 yaşında hayata gözlerini yuman ressam Lütfü Günay, Türk resim sanatının öncü isimleri arasında yer alıyordu. 

Türk resim sanatının öncülerinden Lütfü Günay, 96 yaşında Ankara’da yaşamını yitirdi. Sanatçının vefatı üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklama yayınladı.

Bakanlık, Twitter hesabından da Lütfü Günay için mesaj yayınlandı. Mesajda, “Türk resim sanatının öncülerinden, yaşamını sanata adayan Lütfü Günay’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. 96 yaşında aramızdan ayrılan kıymetli ustaya Allah’tan rahmet, eşi Ülkü Günay Hanımefendi ile merhumun yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” denildi. 

Lütfü Günay cenazesi yarın

Lütfü Günay cenazesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre Lütfü Günay cenazesi için Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda sevenleri son kez bir araya gelecek… Öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Lütfü Günay’ın cenazesi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda saat 14.00’da defnedilecek. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada Lütfü Günay’ın cenazesi için şöyle denildi : “Dün gece saat 23.00’te eşi Ülkü Günay ile yaşadığı evinde vefat eden ressam Lütfü Günay’ın cenazesi, yarın Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınacak öğle namazına müteakip saat 14.00’te toprağa verilecek.”

Lütfü Günay kimdir

1924 yılında Çanakkale Kilitbahir’de doğan Lütfü Günay, 1949’da İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Zeki Kocamemi atölyesinden mezun oldu.

1967-1993 yılları arasında Ankara Türk Amerikan Derneği resim kurslarını yöneten Günay, ilk sergisini, ressam Adnan Çöker ile 1953’te Ankara’da Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde açtı.

ABD, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Hindistan başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerine katıldığı grup ve karma sergi sayısı 250’ye ulaşan Günay’ın İstanbul ve Ankara’daki Resim ve Heykel Müzelerinde, İş Bankası, Ziraat Bankası, Kültür Bakanlığı, Milli Kütüphane, TBMM gibi kurumlarda ve yurtdışında eserleri bulunuyor.

Reklam
Cem Cengiz Yarar: Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam