Reklam

Münih Filarmoni orkestra şefi Putin’i desteklediği için kovuldu

Münih Filarmoni orkestra şefi Putin'i desteklediği için kovuldu

Reklam

Münih Filarmoni orkestra şefi Putin’i desteklediği için kovuldu. Münih Filarmoni Orkestra şefi Valery Gergiev, Putin’i destelediği gerekçesiyle işinden oldu. 

Münih Filarmoni Orkestrası adına Belediye Başkanı Dieter Reiter bir açıklama yaparak, Putin’i destekleyen orkestra şefi Valery Gergiev’i işten çıkartıldığını duyurdu. 

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, 25 Şubat’ta yaptığı açıklama ile Gergiev’i uyardı. Gergiev’in devam eden savaşla ilgili yorum yapmamasını ve konudan uzaklaşmasını tavsiye etti. Uyarılara uymaması durumunda ise Gergiev’in sözleşmesinin iptal edileceğini belirterek, uyarıda bulundu. 

O tavsiye ve uyarının ardından ise dün yapılan açıklamada ise Şef Gergiev’in görevine son verildiği açıklandı. Yapılan açıklamada, “Münih, Baş Şef Valery Gergiev’den ayrılıyor. Hemen geçerli olmak üzere, artık Münih Filarmoni’nin konserlerini yönetmeyecek” denildi.

Sanatçı Fazıl Say karar sonrası yaptığı açıklamada, “Bu tarz kararları doğru bulmuyorum. Gergiev iyi bir orkestra şefi. Bırakın sanatını yapsın. Evet Putin ile uzun yıllardır dostluğu olan bir sanatçıdır, ancak savaş kararını veren Gergiev değil ki. Herkes şaşkın ve herkes tepkiyi yanlış yerlere vuruyor sanki?” dedi.

Reklam
Kenan Kaldan: Ortaokul yıllarında gazete bayisinde çalışırken çok fazla çizgi roman ve gazete okuduğu için işten atılmış. Çizgili kağıt sevmeyenlerden. Birikmiş notlarını, günlüklerini kitaplaştıracağı günü heyecanla bekliyor.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam