Müslüm Gürses’in sahte gömlek ve yüzüğü satıldı iddiası

Müslüm Gürses’in yüzüğü ve gömleği geçtiğimiz günlerde açık arttırma ile satılmıştı. Merhumun eşi Muhterem Nur Akbaş, satılan yüzük ve gömleğin sahte olduğunu belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Müslüm Gürses’in sahte gömlek ve yüzüğü satıldı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Merhum sanatçı Müslüm Gürses’in gömlek ve yüzüğü geçtiğimiz günlerde açık arttırma ile satılmıştı.

Engilsiz Yaşam Vakfı’nın ödül töreninde yapılan açık arttırmada satılan gömlek ve yüzüğün imitasyon olduğu iddiasını ortaya atan ise Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur Akbaş.

Muhterem Nur, kamuoyunun ve kendisinin aldatıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Yapılan açık arttırmada Müslüm Gürses’in hayattayken sık sık giydiği ve çok sevdiği gömleği için Demet Akalın 10 TL vermiş ve satın almıştı.

Merhum sanatçı Müslüm Gürses’in özel tasarımlı pırlanta ve zümrüt taşlarla süslü altın yüzüğü ile Müslüm filminin oyuncuları tarafından imzalanmış  özel afiş de açık arttırmada satıldı. Şarkıcı Ferman Toprak 23 bin lira ödeyerek imzalı afişin ve yüzüğün sahibi olmuştu.

Elde edilen toplam 33 bin TL’nin ‘Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği’ ile ‘Engelsiz Sigorta’ yararına kullanılacağı açıklanmıştı.

Şimdi Muhterem Nur, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kendisinin ve kamuoyunun kandırıldığını eşyaların imitasyon olduğunu iddia etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu, Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve vakıf hakkında yapıldı. Muhterem Nur Akbaş, satılan ürünlerin sahte olduğunu öne sürerek, Engelsiz Yaşam Vakfı ve yapımcı Mustafa Uslu’nun “nitelikli dolandırıcılık” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Müslüm Gürses’in yüzüğü parmağımda

Muhterem Nur Akbaş, söz konusu yüzüğün parmağında olduğunu göstererek “Bu yüzüğü Müslüm Gürses ile 38 yıl önce 250 liraya yaptırdık. Dünyanın en büyük parasını verseler bu yüzüğü vermem” dedi.

Akbaş, kendisinde dahi Müslüm Gürses’in gömleğinin bulunmadığını belirtti. Akbaş, bütün gömlekleri geçen yıllarda Şanlıurfa’daki Müslüm Gürses Müzesi’ne bağışladığını belirterek şöyle devam etti: “Müzeden bir tane bile gömlek verilemez. Gürses’in bal mumu heykelinin yapımı sırasında müzeden bir gömlek istedik. Ancak olumsuz yanıt aldık. Bu nedenle açık artırmayla satıldığı belirtilen gömlek de sahte.”

Yapımcılar samimi değil

Sahte eşyaların satışı yapılarak şahsi menfaat sağlandığını öne süren Muhterem Nur Akbaş ayrıca şunları söyledi: “Samimi olsalardı, amaç gerçekten vakıf yararına yardım olsaydı, yapımcılar kazandıkları parayla şahsi yardım yapardı, üstelik filmden bu kadar kazanmışken… Veya benim bu hayır işinden haberim olurdu. Bu durumda seve seve ben de bağışta bulunmak isterdim. zEğer vakıf bu eşyaların sahte olduğunu biliyorsa vakıfların durumu incelenmeli yok onlar da bizler gibi kandırılmışsa suçlunun bulunmasını ve cezalandırılmasını istirham ediyorum. Bu durum beni manen yıkmıştır.”

Serdar Tunatürk
Serdar Tunatürk
Dil Tarih Coğrafya mezunudur. Türk hikayeciliği konusunda mikro tarih çalışmaları bulunmaktadır. Kültür sanat etkinlikleri, yazar buluşmaları, söyleşiler düzenlemektedir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.