Reklam

Türk dünyasının şarkı yarışması Türkvizyon birincisi Gagauz şarkıcı oldu

Türk dünyasının şarkı yarışması Türkvizyon birincisi Gagauz şarkıcı oldu.

Reklam

Türk dünyasının şarkı yarışması Türkvizyon birincisi Gagauz şarkıcı Natalie Papazoglu oldu. 26 ülkenin katıldığı 2020 Türkvizyon Şarkı Yarışması İstanbul’da düzenlendi. Çevirimiçi düzenlenen yarışmanın bu yıl dördüncüsü düzenlendi. 

Türk dünyasının şarkıcılarının ve eserlerinin yarıştığı Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın birincisi Gagauz asıllı Ukraynalı şarkıcı Natalie Papazoglu birinci oldu.

Türkiye yarışmada 179 puan alarak 12’inci oldu.

2020 Türkvizyon Şarkı Yarışması, Türk Müzik Birliği Televizyonu (TMB TV) tarafından düzenlendi. 20 Aralık 2020 tarihinde İstanbul’da çevrim içi olarak gerçekleştirilen yarışmaya 26 ülkeden 26 sanatçı katıldı.

Gagauzca Tikenli Yol (Dikenli Yol) adlı şarkıyı icra eden Gagauz asıllı Ukraynalı şarkıcı Natalie Papazoglu 2020 Türkvizyon Şarkı Yarışması’nda birinci oldu. Türkiye yarışmada 179 puanla 12’inci sırada yer aldı.

İşte Natalie Papazoglu’nun seslendirdiği Tikenli Yol adlı şarkı….

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, sosyal medya üzerinden konu il ilgili yaptığı açıklamada, “Gagauz asıllı Ukraynalı şarkıcı Natalie Papazoglu’nu 2020 Türkvizyon Şarkı Yarışmasında elde ettiği galibiyetle kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Türkvizyon Şarkı Yarışması bir proje olarak; uluslararası ilişkilerde yeni dengelerin kurulmasını göz önüne alıyor. Yarışma, bölgede ve Türk dünyasında yeni kültürel yapılanmayı desteklemek amacıyla planlanan büyük ve uzun soluklu bir sanatsal etkinlik projesi olarak nitelendiriliyor.

Daha önce yarışmalar 2013, 2014, 2015 yıllarında düzenlenmişti. 2013 yılında düzenlenen ilk Türkvizyon Şarkı Yarışmasında Kırım Tatar şarkıcı Fazile İbraimova 3. olmuştu. 

Reklam
Cem Cengiz Yarar: Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam