Reklam

Yılın bilimkurgu kitabı Sonsuz Ayrıntı raflarda

Yılın bilimkurgu kitabı Sonsuz Ayrıntı raflarda yerini aldı.

Reklam

Yılın bilimkurgu kitabı Sonsuz Ayrıntı raflarda yerini aldı. 2020 Locus Magazine en iyi roman ödülü adaylığı ve The Guardian’ın yılın en iyi bilimkurgu kitabı seçilen “Sonsuz Ayrıntı” The Roman Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluşuyor.

Bilimkurgu sevenlerin takip ettiği yazarlardan Tim Maughan’ın Sonsuz Ayrıntı adlı son romanı Türkiye’de raflarda yerini aldı.  

Sonsuz Ayrıntı, ‘Öncesi’ ve ‘Sonrası’ olarak iki bölümden oluşuyor. Roman, internetin tamamen çöküşünün öncesinde ve sonrasında yaşananları anlatıyor. 

Roman iki bölümden oluşuyor

Öncesi: Bristol’ün merkezinde, dünyanın geri kalanını pençesine alan her tür gözetimden, büyük veri bağımlılığından ve şirketler tarafından desteklenen, küresel egemenliğe yönelik tutkulardan uzakta kalmayı başaran, dijital anlamda hiç kimseye ait olmayan topraklar olan Croft yer alıyordu. Croft son on yıl içinde, yaratıcı karşı kültürün merkezi haline gelmişti ama sınırlarından başlayarak yıpranıyordu. 

Sonrası: Anonim bir siber-terör saldırısı internetin tamamen kapanmasına neden olur. Küresel ticaret, seyahat ve iletişim çöker, modern yaşamı tanımlayan lüksler artık az bulunur hale gelir. Croft’ta, kayıpları ile bağlantı kurmayı uman yaslı aileler, öldüğü varsayılan kişilerle ilgili görülere sahip olan Mary’yi aramaktadırlar. Peki Mary gerçekten böylesine bir “görü” yeteneğine sahip midir yoksa Croft’un karaborsasını kendi çöplüğü gibi işleten Grids gibi sadece hayatta kalmaya mı çalışmaktadır?

Sonsuz Ayrıntı’nın yazarı Tim Maughan; sahte haberler, bireysel gizliliğin ortadan kalkması ve internetin çöküşü sonrası ortaya çıkan dünyanın tekinsiz bir portresini çizerken şimdiye kadar hayal edilemeyeni gerçek kılıyor. 

Reklam
Yavuz Rençberler: 724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
Reklam

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.

Reklam