2019 Attilâ İlhan Roman ve Şiir Ödülleri sahipleri açıklandı

2019 Attilâ İlhan Roman ve Şiir Ödülü sahipleri açıklandı. Roman dalında iki isim ödüle değer görüldü. Abdullah Ataşçı ve Murat Özsan ödüle değer bulundular. Şiir dalında ise ödülün sahibi Tuğrul Keskin oldu.

2019 Attilâ İlhan Roman ve Şiir Ödülleri sahipleri açıklandı. Her yıl düzenlenen Attilâ İlhan Roman ve Şiir Ödülleri’nin 2019 yılı kazananları, dün seçiciler kurulunun toplantısından sonra belli oldu.

Roman seçiciler kurulunda Mehmet Eroğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Seval Şahin, Cem İlhan yer alıyor. 

2019 Attilâ İlhan Roman Ödülü 

2019 Attilâ İlhan Roman Ödülü iki eser arasında paylaştırıldı. Abdullah Ataşçı ve Murat Özsan ödüle değer bulundular. Abdullah Ataşçı “Yara Bende” adlı romanıyla, Murat Özsan “Umudun Rengi” adlı romanıyla ödülü kazandılar. 

Abdullah Ataşçı “Yara Bende” adlı romanı Everest Yayınları tarafından basılmıştı. Ödül gerekçesi şöyle açıklandı: “Şiirsel bir üslupla kurguyu başarılı bir şekilde bir araya getiren bu eser ödüle değer bulunmuştur.”

Murat Özsan’ın “Umudun Rengi” adlı romanı Cinius Yayınları etiketiyle okurlarla buluşmuştu. Ödülün gerekçesi şöyle açıklandı: “Toplumsal kaygıları gözeterek insanı ele alış tarzı ve kurgudaki ustalıkları nedeniyle ödüle değer görülmüştür.”

2019 Attilâ İlhan İlk Roman Ödülü

Anıl Can Uğuz 2019 Attilâ İlhan İlk Roman Vakıfı Özel Teşvik Ödülü’nü kazandı. Anıl Can Uğuz’un “Kalbimde Çivilerle Uyumuş Gibiyim” adlı romanı ödüle değer bulundu. Ödülün gerekçesi şöyle açıklandı: “İlk roman olarak kendinden önceki Türk ve dünya edebiyatına atıflarda bulunan, onlarla konuşan yapısı nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür.”

2019 Attilâ İlhan Şiir Ödülü 

2019 Attilâ İhan Şiir Ödülü ise Tuğrul Keskin’in “Kavil” adlı kitabına verildi. Eser, Everest Yayınları tarafından yayımlandı. Ödülün gerekçesi şöyle açıklandı: “Uzun yıllar şiire emek vermiş, ustalıklı bir anlayışla kendi şiirini oluşturmuş, özellikle halk şiiriyle kurduğu bağlar ve dünya şiirine verdiği selamlarla dikkati çektiği ‘Kavil’ ile kendi şiiri içerisinde yeni bir aşama kaydeden Tuğrul Keskin, ödüle değer görülmüştür.”

2019 Attilâ İlhan İlk Şiir Kitabı Teşvik Ödülü 

2019 Attilâ İlhan İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü, “Vera” adlı eseriyle Talha Kuru‘ya değer bulundu. Ödülün gerekçesi şöyle açıklandı: “Şiirin yapısına önem veren, geleneğin dokusundan faydalanan, ustalarla kurduğu sıkı bağ ile dikkati çeken kitabıyla ödüle layık görülmüştür.”

Kenan Kaldan
Kenan Kaldan
Ortaokul yıllarında gazete bayisinde çalışırken çok fazla çizgi roman ve gazete okuduğu için işten atılmış. Çizgili kağıt sevmeyenlerden. Birikmiş notlarını, günlüklerini kitaplaştıracağı günü heyecanla bekliyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.