2022 yılının rengi Very Peri

Her yılın bir rengi var. 2022 yılının rengi ise Very Peri oldu. Very Peri rengi yeni üretildi.

2022 yılının rengi Very Peri olarak belirlendi. Dünyada renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone, 2022 yılının rengini Very Peri olarak açıkladı.

Pantone, bu yıl mevcut renkler arasından bir tonu seçmek yerine ilk kez sıfırdan renk üretmeyi tercih ederek ‘Very Peri’yi 2022’nin rengi olarak lanse etti. 

Pantone tarafından Very Peri renginin tanıtımı için ‘mavinin sabitliğini kırmızının heyecanıyla harmanlayarak yeni bir mavi renk’ tanımı yapıldı. 

‘Sakinliğe ilham veren ancak menekşe kırmızısı alt tonla canlandırılan bir mavi’ seçen Pantone, 2022’nin rengine ‘Very Peri’ adını verdi.

Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman, “Yeni bir renk bulmak bizim için gerçekten önemliydi. PANTONE 17-3938 Very Peri seçimi, güvenilir ve sevilen mavi renk ailesine yeni bir bakış açısı ve vizyon getiriyor. Very Peri, yaratıcılığı ve yaratıcı ifadeyi cesaretlendiren canlı, neşeli bir tavır ve dinamik bir duruş sergiliyor” dedi.

Pantone Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Laurie Pressman da “Toplum, rengi kritik bir iletişim biçimi, fikirleri ve duyguları ifade etmenin ve etkilemenin, etkileşim kurmanın ve bağlantı kurmanın bir yolu olarak kabul etmeye devam ediyor. Bu yeni kırmızı-mor tabanlı mavi renk tonunun karmaşıklığı, önümüzde uzanan geniş olasılıkları vurguluyor. Uzun bir izolasyon döneminden çıkarken, Very Peri, günlük yaşam anlayışımızın değiştiği, fiziksel ve dijital yaşamlarımızın daha iç içe geçtiği, içinde yaşadığımız dönüştürücü zamanları temsil ediyor” dedi.

Geçen yıl ise Pantone Renk Enstitüsü ilk kez 2 renk kombinasyonu ile yılın renklerini belirlemişti. 2021’in renkleri, PANTONE 17-5104 Ultimate Grey ve PANTONE 13-0647 Illuminating olarak seçilmişti.

 

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.