Cengiz Aytmatov 90 yaşında anılıyor

Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov, 100’üncü doğum gününde İstanbul’da özel bir programla anılıyor.

Cengiz Aytmatov 90 yaşında anılıyor. Doğumunun 90. yılında dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov için özel bir programı ile anılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Dünyası Kültür Mahallesi‘nde 12 Aralık’ta düzenlenecek özel programda Cengiz Aytmatov’un hayatı kısa film olarak gösterilecek.

“Bozkırın ulu çınarı” Cengiz Aytmatov, “İnsan için en zor olan şey, her gün insan kalmaktır” temasıyla, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosluğu öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ’nin destekleriyle düzenlenen programda anılacak.

Programda, Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner ve Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov bulunacaklar. Ardından düzenlenecek panelde Doç.Dr. Cıldız Uzakova, Dr. Shurubu Kayhan Aytmatov hakkında konuşacaklar.

Programda ayrıca “Bozkırın Ulu Çınarı Aytmatov” adlı resim sergisi açılacak. Sergi 30 Aralık 2018 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.