4. Kadıköy Plak Günleri başlıyor

Plak tutkunları, plak koleksiyonerleri ve müziği taş plaktan dinlemeyi sevenleri bir araya getiren Kadıköy Plak Günleri’nin dördündücüsü bu yıl düzenleniyor. Etkinlik iki gün sürecek.

4. Kadıköy Plak Günleri başlıyor

4. Kadıköy Plak Günleri başlıyor. Bu yıl onur konuğu Cahit Berkay. Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kadıköy Plak Günleri  7 Eylül 2019 Cumartesi günü Moda’da başlıyor. Etkinlik iki gün sürecek. 

4. Kadıköy Plak Günleri’nin bu yılki onur konuğu Cahit Berkay olacak.

Müzik kültürümüzdeki hafızaları tazelemek vecanlı tutmak amacıyla plak severleri bir araya getiren Kadıköy Plak Günleri 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Moda’daki Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenecek.

Kadıköy’ün ve İstanbul’un önemli plakçıları standlarında birbirinden eşsiz sanatçılarımızın plaklarını sergileyecekler. Plak koleksiyoncuları, plak müdavimleri iki gün boyunca bir araya gelecek. Söyleşi ve plak okuma etkinlikleri katılımcılara yeni pencereler açacak.

Her yıl olduğu gibi yine zamanın ruhuna uygun olarak bir klasik otomobil festivale renk katacak. 

Cahit Berkay onur konuğu

4. Kadıköy Plak Günleri’nin bu yılki onur konuğu Moğollar grubunun efsane ismi Cahit Berkay. 8 Eylül 2019 Pazar günü saat 18.00’de “Cahit Berkay ile Analog Anılar” adlı bir söyleşi düzenlenecek. Sanatçı, analog müzikten dijital müziğe geçiş sürecini, müzik yolcuğunu, anılarını paylaşacak. 

Münir Nurettin Selçuk anılacak

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Münir Nurettin Selçuk anısına özel bir etkinlik düzenlenecek. 7 Eylül 2019 Cumartesi günü saat 19.00’da, pikaplardan Münir Nurettin Selçuk’un eserlerinin sesi yükselecek. 

Plak Günlerinin en renkli etkinliklerinden biri 1960-70 ve 80’lerin kadın sanatçılarının plaklarını biriktiren Polonyalı antropolog ve plak koleksiyoneri Kornelia Binicewicz olacak. Kadıköy’de yaşayan Polonyalı Binicewicz, kadın sanatçıların plaklarını çalacak.

Etkinlik Adresi: Cem Sokak No:2, Caferağa Mahallesi, 34710 Kadıköy/İstanbul, Türkiye

Kadıköy Plak Günleri etkinlik programı

07 Eylül Cumartesi 2019

13:00 Açılış

15:00 Radyo Eksen Söyleşi

Gülşah Güray (Radyo Eksen Yayın Yönetmeni)

Murat Ababs /Dj Mabbas (Zorlu PSM Genel Müdürü)

17:00 Dj Performans /Cünort

19:00 Plaklar Münir Nurettin Selçuk Anısına Dönüyor

20:00 Dj Performans /Ertan Kurt

22:00 Kapanış

08 Eylül Pazar 2019

13:00 Agop Çekmen’den Plak Hikayeleri /Chanson

15:00 Dj Performans / Volkan Judocu

18:00 Onur Konuğumuz “Cahit Berkay ile Analog Anılar”

20:00 Dj Performans / Kornelia Binicewicz “Ladies on records”

22:00 Kapanış

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.