2019 Yunus Nadi Ödülleri töreni

74. Yunus Nadi Ödülleri törenle sahiplerine verildi. Ödüller daha önce açıklanmıştı. Düzenlenen görkemli ödül töreni ile 6 dalda 9 kişiye ödülleri verildi.

2019 Yunus Nadi Ödülleri töreni

2019 Yunus Nadi Ödülleri töreni geçtiğimiz akşam (18 Ekim) Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Ödül sahipleri daha önce açıklanmıştı. Törende ödüller ve plaketler takdim edildi.

2019 Yunus Nadi Ödülleri 6 dalda 9 isme değer bulunmuştu. 74. Yunus Nadi Ödülleri için görkemli bir tören düzenlendi. Törenin sunuculuğunu sanatçı Gülsen Tuncer üstlendi. Gecede konuşma yapan Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun, Yunus Nadi’nin Kuvayi Milliyeciliğine vurgu yaparak ödüllerin anlamını şöyle özetledi: “Birincisi bu ödüllerle onu anıyor, saygımızı ve sadakatimizi gösteriyoruz. İkincisi Atatürk’ün aydınlanma devrimlerine böylece bir katkıda bulunuyoruz. 6 dalda 74 yıldan beri yapılan çalışmalarla katkı sağlıyoruz. “

2019 Yunus Nadi Öykü Ödülü:  Tomris Alpay ve Banu Özyürek

74. Yunus Nadi Ödülleri “öykü” dalında iki kitap ödüllendirildi. Tomris Alpay “Gülsün, Agavni. Zilha”, Banu Özyürek ise “Poz” adlı kitabıyla ödüle değer bulundular. Alpay ve Özyürek’in ödüllerini Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Belediyesi Meclis Üyesi İnan Güney verdi. 

74. Yunus Nadi Ödülleri’nin ‘öykü’ dalı seçici kurulunda Hikmet Altınkaynak, Sezer Ateş Ayvaz, Seval Şahin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Murat Yalçın yer aldı.

2019 Yunus Nadi Roman Ödülü: Zeynep Göğüş

74. Yunus Nadi Ödülleri ‘roman’ dalında Zeynep Göğüş’ün “Işık Ülkesinden” adlı romanına değer bulunmuştu. Zeynep Göğüş’ün ödülünü PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral verdi. 

Zeynep Göğüş törendeki konuşmasında “Gazetecilikten edebiyata geçiş çizgisine uzun süre direndim. Cumhuriyet’teki köşemi bırakırken kendime verdiğim bir sözdü. Veda yazımda roman yazmak üzere izin istemiştim.”

2019 Yunus Nadi Ödülleri’nin ‘roman’ dalı seçici kurulunda Adnan Binyazar, İrfan Yalçın, Konur Ertop, Asuman Kafaoğlu Büke ve Zeynep Aliye yer aldı.

2019 Yunus Nadi Şiir Ödülü: Âba Müslim Çelik ve Hakan Savlı

74. Yunus Nadi Ödülleri ‘şiir’ dalında “İlhan’ın Paltosu Kanlı” adlı yapıtı ile Âba Müslim Çelik ve “Kırgın Karnaval” yapıtı ile Hakan Savlı arasında paylaştırılmıştı. Ödülleri Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu verdi.

74. Yunus Nadi Ödülleri’nin ‘şiir’ dalı seçici kurulunda Ataol Behramoğlu, Muzaffer İlhan Erdost, Doğan Hızlan, Turgay Fişekçi ve Eray Canberk yer aldı.

2019 Yunus Nadi Sosyal Bilimler Araştırması Ödülü: Nagehan Tokdoğan ve İrfan Özet 

74. Yunus Nadi Ödülleri ‘Sosyal Bilimler Araştırması’ dalında “Yeni Osmanlıcılık-Hınç, Nostalji, Narsisizm” adlı araştırma dosyasıyla Nagehan Tokdoğan ve “Fatih-Başakşehir, Muhafazakâr Mahallede İktidar ve Dönüşen Habitus” adlı araştırma dosyasıyla İrfan Özet’in olmuştu.

Tokdoğan ve Özet’in ödüllerini CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu verdi. 

2019 Yunus Nadi Ödülleri’nin “Sosyal Bilimler Araştırması” dalı seçici kurulunda Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Ahmet Mumcu ve Doç. Dr. Deniz Yıldırım yer aldı.

2019 Yunus Nadi Karikatür Ödülü: Fethi Gürcan Mermertaş

74. Yunus Nadi Ödülleri ‘karikatür’ dalında Fethi Gürcan Mermertaş’ın yapıtına değer bulunmuştu. Mermertaş ödülünü Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Paker’den aldı.

2019 Yunus Nadi Ödülleri’nin ‘karikatür’ dalı seçici kurulunda Metin Peker, Kamil Masaracı, Muhittin Köroğlu, Zafer Temoçin, Akdağ Saydut ve Murat Sayın yer aldı.

2019 Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü: Murat Ayneli

74. Yunus Nadi Ödülleri ‘fotoğraf’ dalında Murat Ayneli’ye değer bulunmuştu. Ayneli’nin ödülünü Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu verdi. 

2019 Yunus Nadi Ödülleri’nin “Fotoğraf” dalı seçici kurulunda İsa Çelik, Coşkun Aral, Garbis Özatay, İbrahim Yıldız ve Dr. Ersin Turan yer aldı.

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.