Adele 30 albümü ile yine bir rekor kırdı

30.11.2021
A+
A-

Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü 30 ile rekorlar kırıyor.

Adele 30 albümü ile yine bir rekor kırdı. Adele’in “30” adlı albümü 2021’in en hızlı satan albümü oldu. Ünlü şarkıcı Adele, 19 Kasım’da 30 adlı son albümünü müzik dünyasına sundu.

Piyasaya çıkar çıkmaz büyük ilgi gören albüm, rekorlar kırıyor. ’30’, hem ABD’de hem de İngiltere’de 2021’in en hızlı satan albümü oldu. Böylece Adele, dördüncü stüdyo albümüyle listelere rekor bir geri dönüş yaptı.

30 adlı albüm, 19 Kasım’da piyasaya çıktıktan sonra, Billboard tarafından bildirilen MRC verilerine göre, sadece üç gün içinde ABD’de 2021’in en çok satan albümü oldu.

Başarılı şarkıcı Adele, 30 isimli albümüyle, 660 binden fazla fiziki albüm satışı ile dijital platformlardaki satışları da dahil olmak üzere 2021’in birçok büyük müzik projesini geride bıraktı. 

Adele, Birleşik Krallık’taki albüm listelerinde en üst sırada yer alarak, Ed Sheeran’ın (30) 2017’deki ‘÷ Divide’ albümünü de geride bırakarak, ilk haftada 261 binlik satışıyla albümler sıralamasında en üst sıraya yerleşti.

Albümün çıkış single’ı ‘Easy on Me’, ekim ayında yayınlandıktan sonra bir haftada en çok dinlenme rekorunu kırarak, İngiltere’deki single müzik listesinde art arda altı hafta boyunca bir numarada kalmayı başardı.

Resmi listeler, Adele’in üç ya da daha fazla stüdyo albümü olan ve tüm kayıtlarıyla bir numaraya çıkabilen tek kadın sanatçı olduğunu ve bu unvanı 30 albümüyle daha da ileri taşıdığını gösterdi.

Ancak sanatçının 30 albümü, üçüncü stüdyo albümünün zirvesine pek ulaşamadı.

2015’te hem ABD’de hem de İngiltere’de tüm zamanların en hızlı satan albümü olan 25, Birleşik Krallık’ta 800 bin kopya ve ABD’de 3,3 milyon kopya satmıştı.

ETİKETLER:
Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.