Orhan Pamuk Man Booker adayı

Orhan Pamuk Man Booker adayları arasında yer aldı. Dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden Man Booker’ın 2016 yılı adayları açıklandı. Ülkemizden bugüne dek Man Booker ödülünü alan yazar bulunmuyor. Pamuk ödüle değer görülürse bu anlamda bir ilk gerçekleşmiş olacak.

Orhan Pamuk “Kafamda Bir Tuhaflık” romanının A Strangeness in My Mind adıyla yayımlanan İngilizce baskısıyla listede yer aldı. Pamuk’un romanı Ekin Oklap çevirisi ile 2015 yılı sonunda yurtdışında yayımlanmış, uzun süre çok okunanlar listesinde kalmıştı. Pamuk, romanıyla pek çok övgüye de değer görülmüştü.

Öncesinde İngilizce yazılmış ya da İngiltere’de basılmış eserlere verilen ödülün bu yıl değişen kurallarına göre, artık 52 bin İngiliz Sterlini değerindeki maddi karşılığı yazar ile çevirmen arasında paylaştırılacak. Buna göre Orhan Pamuk ile birlikte, İngilizce çevirmeni Ekin Oklap da ödülün adayları arasında bulunuyor. 

Man Booker ödülünün öleme listesi olan ‘kısa listesi’ 14 Nisan’da, kazananı ise 16 Mayıs’ta açıklanacak.

2016 Man Booker adayı olan yazarlar ve eserleri:

A General Theory of Oblivion, José Eduardo Agualusa (Angola)
The Story of the Lost Child, Elena Ferrante (İtalya)
The Vegetarian, Han Kang (Güney Kore)
Mend the Living, Maylis de Kerangal (Fransa)
Man Tiger, Eka Kurniawan (Endonezya)
The Four Books, Yan Lianke (Çin)
Tram 83, Fiston Mwanza Mujila (Demokratik Kongo /Avusturya)
A Cup of Rage, Raduan Nassar (Brezilya)
Ladivine, Marie NDiaye (Fransa)
Death by Water, Kenzaburō Ōe (Japonya)
White Hunger, Aki Ollikainen (Finlandiya)
A Strangeness in My Mind, Orhan Pamuk (Türkiye)
A Whole Lif, Robert Seethaler (Avusturya)

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.