Dijital Aşk Homo Sapiens’in Son Durağı

Mimar ve Ressam Turgut Ersavaş’ın, “Dijital Aşk: Homo Sapiens’in Son Durağı” adlı kişisel sergisi Ziraat Bankası İstanbul Tünel Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Dijital Aşk Homo Sapiens’in Son Durağı adlı sergi evrenin oluşumundan bugüne soruları ve sorunları irdeliyor. Mimar ve Ressam Turgut Ersavaş’ın, “Dijital Aşk: Homo Sapiens’in Son Durağı” adlı kişisel sergisi Ziraat Bankası İstanbul Tünel Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Sergi 11 Haziran’da açılacak ve 28 Haziran 2019 tarihine dek sanat severleri ağırlayacak.

Turgut Ersavaş’ın “Dijital Aşk: Homo Sapiens’in Son Durağı” sergisi iki bölümden oluşuyor.

“Dijital Aşk: Homo Sapiens’in Son Durağı” sergisi iki bölümden oluşuyor.

İlk bölüm “Büyük Patlama (Big Bang)”. Evrenin başlangıcından sonra, günümüzden milyonlarca yıl önce, ilk defa Doğu Afrika’da ortaya çıkan avcı-toplayıcı gruplardan, çağımızın Yapay Zekalı insansı Robotlarına… Belki de gelecek yüzyıllarda, Homo Sapiens (Zeki İnsan)’ın Mars’a uzanacak serüvenini kendi fırçasına özel yorumuyla izleyicilere sunuyor.

Yeni bir insan türü ne zaman ortaya çıkar? Doğaya ve gezegenimize nasıl davranır? Duygularının başka güçler tarafından yönetilebileceği iddia edilen yeni insan türü ile yapay zekalı insansı robotların ilişkisi nasıl olur? Aşk yaşayabilirler mi? Bu “Dijital Aşk” bildiğimiz gibi bir “Aşk” olabilir mi? İşte aklın sınırlarını zorlayan bu gibi soruları Turgut Ersavaş tuvalleri aracılığıyla gündeme getiriyor.

 

“Mars’ta Yaşam” denemelerinin geleceğine de bir bakış sunuyor.

Mars’ta yaşam tuvalde

Turgut Ersavaş, bugünlerde çok konuşulan “Mars’ta Yaşam” denemelerinin geleceğine de bir bakış sunuyor. Mars’a gitme şansını yakalayabilenlerin, dünyadaki gibi doğal bir yaşam ortamı kurmasının mümkün olup olamayacağını soruyor. Şu anda var olan insan bedeninin buna uyumluluğunun ya da uyumsuzluğunun yanı sıra Mars’ta koloni kurarak çoğalmanın gereği olan uzayda çocuk sahibi olmasının mümkün olamayacağının altını çiziyor.

Birçoğumuz için sıradan görünen canlılar yok olduğunda neler yaşayacağız.

Homo Sapiens’in ekosisteme zararı

Dijital Aşk: Homo Sapiens’in Son Durağı sergisinin ikinci bölümünde ise Turgut Ersavaş, Homo Sapiens’in yine kendisine, zeki insan toplumuna ve yaşadığı ekosisteme bilimsel gelişmelerin bilinçsiz kullanılmasıyla nasıl zarar verdiğinin altını çiziyor.

Ersavaş, kendi bahçesinden, yaşadığı çevresinden yola çıkarak tuvaline aktardığı doğa, deniz, ağaç, çiçek, kuş, böcek gibi aslında birçoğumuz için sıradan görünen canlıların yok olduğunda gezegenimizin dengesinin nasıl bozulacağına dair naif bir bakış sunuyor.

Sergi mekanı: Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi 

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Müeyyet Sk. No:1, Tünel, Beyoğlu/İstanbul

Telefon: (0212) 251 42 48

Sergi Pazar, Pazartesi ve resmi tatil günleri hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilir.

ETİKETLER:
Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.