Duygu Asena Ödülü Gaye Boralıoğlu’na verildi

22.06.2019
A+
A-

Kadın hakları ve özgürlükleri konusunda Türkiye’de öne çıkan ilk isimlerden olan Duygu Asena anısına düzenlenen ödülü bu yıl Gaye Boralıoğlu kazandı.

Duygu Asena Ödülü Gaye Boralıoğlu’na verildi. Gaye Boralıoğlu’nun ödülü kazandığı daha önce duyurulmuştu. Karaköy Mahkeme Lokantası’nda düzenlenen ödül töreni ile Duygu Asena ‘Kadının Hala Adı Yok’ Roman Ödülü Gaye Boralıoğlu’na takdim edildi.

20 Haziran 2019 tarihinde düzenlenen törende Gaye Boralıoğlu plaketini ve On Bin Lira para ödülünü aldı. 

Duygu Asena Türkiye’de kadın hakları, özgürlük ve eşitlik konularında öne çıkan ilk isimlerden. Merhum Duygu Asena’nın anısına, 2007 yılından itibaren verilen Duygu Asena ‘Kadının Hala Adı Yok’ Roman Ödülü’ bu yıl Gaye Boralıoğlu’na değer bulundu.

Dünya’dan Aşağı adlı eseriyle ödüle değer görülen Gaye Boralıoğlu, düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Doğan Kitap’ın Duygu Asena’nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için düzenlediği Duygu Asena ‘Kadının Hâlâ Adı Yok’ Roman Ödülü, Dünyadan Aşağı adlı eseriyle Gaye Boralıoğlu’nun oldu.

Gaye Boralıoğlu’na plaketi ve On Bin Lira değerindeki ödülü, Doğan Egmont Genel Müdürü Gülgün Çarkoğlu ve Jüri Başkanı Doğan Hızlan tarafından takdim edildi. 

On Bin Lira’yı bağışladı

Gaye Boralıoğlu törende yaptığı konuşmada “Benim için çok anlamlı olan bu ödüle Dünyadan Aşağı’yı layık gören başta jüriye, Doğan Kitap’a ve Duygu Asena’ya çok teşekkür ederim.” dedi. 

Boralıoğlu şöyle devam etti: “Ödüller yalnızca eseri ya da yazarı onurlandırmakla kalmaz aynı zamanda edebiyat yolunda yürüyen genç yazarların yolunu da aydınlatır, bir ışık olur. Sevgili Duygu Asena’yı şahsen de tanıma olanağım olmuştu. Kadın hakları konusundaki mücadelesini müthiş bir dirençle ve zarafetle sürdürdü. Zarafet, haysiyet, diğerkamlık… bugün hasret kaldığımız kavramlar… Dünyanın alacakaranlığında, edebiyat daima benim için bir sığınak oldu. Bu ödülün manevi değeri benim için çok büyük. Bu sığınakta yalnız olmadığımı hissediyorum. Öte yandan bu ödülün bir de maddi değeri var, onu da eziyet gören kadınlara bir sığınak olması umuduyla Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlıyorum.”

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.