Gitmek kitabında kentlinin köylü olma çabası

Ege’de bir köye yerleşen Ayşen Bayar Çamlıca, büyük şehir hayatını geride bıraktı. Şehirdeki alışkanlıkları ile, köydekileri karşılaştıran bir kitap yazdı. ‘Gitmek’ adlı kitabında büyük şehir alışkanlıkları ve deneyimleri ile köy hayatını karşılaştırarak, köylü olma yolundaki çabalarını aktarıyor.

Ayşen Baydar Çamlıca, 30 yıllık kurumsal iş hayatından sonra bir Ege köyüne yerleşerek birçok şehirlinin kurduğu hayali gerçekleştirdi. Cinius Yayınları’ndan çıkan ‘Gitmek’ adlı kitabında büyük şehir alışkanlıkları ve deneyimleri ile köy hayatını karşılaştırarak, köylü olma yolundaki çabalarını aktarıyor.

‘Bu kadar sade ve konforlu bir hayatın en azından varlığından bile haberdar olsaydık, daha az stresle ve umutla yaşayabilirdik büyük kentlerde’ diyen Çamlıca’nın ilk yazım deneyimi, pastoral bir hayatı hayal edenler için kılavuz niteliğinde. Şehrin hakkını vermek isteyenlere, hayallerini anlamak ve gerçekleştirmek isteyenlere ‘Gitmek’ akıcı ve duru bir okuma deneyimi vaat ediyor.

Ayşen Baydar Çamlıca 1966 yılında doğdu. St Michel Fransız Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.

‘Gitmek’ adlı kitabında bir yandan kendi gidiş hikayesini irdelerken, diğer yandan insanları yaşadıkları yerden gitmeye zorlayan sistemin de eleştirisini yapıyor. Hala sistem içinde yaşayan, çalışan, mücadele edenlere bir umut ışığı oluyor.

Bu kısa, sade kitap Ayşen Baydar Çamlıca’nın okuyucuları ile tanışma kitabı.

Sırada aşk hikâyesi var. Biraz müzik, biraz eğlence, biraz travma… Arka planda da biraz sosyoloji, popüler kültür, yeraltı kültür, 80’lerden bu güne değişimler, bu değişimlerin ilişkilere yansımaları.

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.