Türkiye İş Bankası İstiklal Sergisi

Milli mücadelenin 100’üncü yılının başlangıcı olan 19 Mayıs birbirinden kıymetli sergilerle anılıyor, unutulmuyor. Türkiye İş Bankası, İstiklal Sergisi ile milli sorumluluğunu yerine getirmeye devam ediyor.

Türkiye İş Bankası İstiklal Sergisi, milli mücadelenin 100’üncü yılının ilk adımında açılıyor. Milli mücadelenin ilk adımı olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919 tarihinden bu güne 100 yıl geçti. 

Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye İş Bankası, milli sorumluluğunu 19 Mayıs’ta anlamlı bir sergi ile sürdürüyor. “İstiklal Sergisi” 19 Mayıs’ta İstanbul Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara Ulus’taki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde eş zamanlı olarak açılıyor. İstiklal Sergisi saat 20.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanacağı 19 Mayıs 2019 Pazar günü Milli Mücadele’nin 100. yılı vesilesiyle, İstanbul Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara Ulus’taki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde eş zamanlı olarak açılan İstiklal Sergisi saat 20.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.

Sergi 6 bölümden oluşuyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve İş Bankası’nın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, mücadelenin isimsiz kahramanları olan Anadolu insanını saygı ve minnetle anmak üzere hazırlanan sergiler; çok sayıda belge, fotoğraf, film ve objeyle ziyaretçilerini 100 yıllık bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Milli mücadeleye dair birbirinden kıymetli fotoğraflar, objeler sergide yer alıyor.

İstiklal Sergisi’ndi milli mücadeleye dair dair askeri objeler, o dönem kaleme alınmış günlükler ve notların yer alıyor. Savaş sırasında hazırlanmış ve savaşın seyrini belirleyen haritalar ile cephelerde komuta kademeleri arasındaki emirler de sergileniyor. Verilen mücadele İstiklal sergilerinde; “On Yıllık Savaş”, “Mütareke ve İşgal”, “Direniş ve Kuvayı Milliye”, “Düzenli Ordu ve Sathı Müdafaa”, “Hukuk ve Taarruz”, “İstiklal ve Cumhuriyet” olmak üzere 6 bölümde anlatılıyor.

Serdar Tunatürk
Serdar Tunatürk
Dil Tarih Coğrafya mezunudur. Türk hikayeciliği konusunda mikro tarih çalışmaları bulunmaktadır. Kültür sanat etkinlikleri, yazar buluşmaları, söyleşiler düzenlemektedir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.