Yürüyen tablolar Bursa sokaklarında

Üniversite öğrencilerinin bitirme projesi “yürüyen tablolar” Bursa sokaklarında büyük ilgi gördü. Ünlü ressamların tabloları sokaklarda, meydanlarda, istasyonlarda ilginç bir sergiyle sanat severlere ulaştırıldı. 

Yürüyen tablolar Bursa sokaklarında

Yürüyen tablolar Bursa sokaklarında büyük ilgi gördü. Ünlü ressamların tabloları sokaklarda, meydanlarda, istasyonlarda ilginç bir sergiyle sanat severlere ulaştırıldı. 

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin “yürüyen tablolar” final projesi sanat dünyasına farklı bir bakış açısı getirdi. 

Öğrenciler, final projesi kapsamında dünyaca ünlü ressamların eserlerini farklı bir yöntemle sergilediler.

Eserlere konu olan kişi ya da figürlere bürünen öğrencilerin sergisi büyük alkış aldı. 

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin final projesi “yürüyen tablolar” Bursa’da büyük ilgi gördü.

Öğrenciler, dünyaca ünlü yerli ve yabancı ressamların bazı eserlerindeki karakterlere büründü. Projeye 36 öğrenci katıldı. 

Çalışmada dünyaca ünlü ressamların eserleri vardı. Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Johannes Vermeer, Henri Matisse, William Adolphe Bouguerau,  Rene Magritte, Edgar Degas, Raffaello Sanzio, Oscar Kokoschka gibi farklı dönem ressamlarının eserleri yer aldı. Bunların yanı sıra Türk ressamlar Mihri Müşfik, İbrahim Çallı, Nuri İyem, Osman Hamdi Bey, Hale Asaf ‘ın eserleri de sergideydi. 

Araştırma görevlisi Dr. Tuğba Gürkan Şenyavaş, ilham aldıkları yurt dışındaki bir sokak festivalinde gerçekleştirilen kostüm yürüyüşünü, yaratıcı dramayla beslediklerini ve öğrencilerle birlikte projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dr. Şenyavaş, bu tür bir çalışmanın benzerlerinin çok az sayıda olduğunu ve üniversitenin de tanıtımına katkı sunduklarını belirterek, “Bu performans, müze eğitiminin sanat eğitimi bağlamında ele alınışına farklı bir örnek sunuyor. Öğrenciler yaparak, yaşayarak öğrenme ve öğretme deneyimi kazanıyor. Ayrıca benzeri çok az olan bir çalışma yaparak, örgencilerimiz,  üniversitenin tanıtımına da büyük katkı sundu” dedi.

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.