2020 Booker Ödülü uzun listesindeki iki kitap Türkçe yayımlanacak

07.08.2020
A+
A-

2020 Booker Ödülü listesinde yer alan “Burnt Sugar” ve “Such a Fun Age” adlı kitaplar yeni sezonda Türkçe olarak okurlara ulaşacak. Kitaplar April Yayıncılık tarafından yayımlanacak.

2020 Booker Ödülü uzun listesindeki iki kitap Türkçe yayımlanacak. April Yayıncılık’tan yapılan açıklamayla yeni sezonda basılacak “Burnt Sugar” ve “Such a Fun Age” adlı kitaplarının 2020 Booker Prize uzun listesinde yer aldığını duyurdu.

2020 Booker Ödülü uzun listesindeki iki kitap Türkçe olarak basılacak. April Yayıncılık etiketiyle okurlara ulaşacak olan iki kitabın Türkçe isimleri henüz açıklanmadı.

Bilindiği gibi 2020 Booker Prize uzun listesi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Listedeki iki kitap bu sezon Türkçe olarak yayımlanacak.

162 romanlık listeden seçilen uzun listede 13 kitap yer alıyor. Listedeki iki kadın yazarın romanları April Yayıncılık’ın yeni sezonda raflara çıkaracakları arasında bulunuyor.

Avni Doshi’nin the Burnt Sugar ve Kiley Reid’in Such a Fun Age adlı romanları April Yayıncılık etiketiyle yeni sezonda okurlarla buluşacak.

Avni Doshi kimdir

Avni Doshi,1982 yılında New Jersey’de doğdu. Hayatını Dubai’de sürdürüyor. Yazar, 2013 yılında Tibor Jones South Asia Ödülü’ne değer bulundu.

Burnt Sugar adlı romanı yayımlanalı henüz birkaç hafta oldu. Kitap yoğun bir ilgi görüyor. Burnt Sugar çok yakında Rusça, İspanyolca, Japonca, Sırpça, Katalanca dillerinde de okurlarıyla buluşacak. 

Burnt Sugar adlı romanda anne kız ilişkisine odaklanılıyor. Yayınevi tanıtım bülteninde “Sevgiye ve ihanete, hafızaya ve kayıplara dair nefes kesici bir yüzleşme roman” ifadesini kullanıyor. 

Kiley Reid kimdir

 Kiley Reid 1987 yılında Los Angeles’da doğdu. Yazarlık kariyerini Philadelphia’da sürdürüyor.

Such a Fun Age adlı ilk romanı 2019’un son günlerinde yayınlandı. Roman New York Times çok satan listesine çok hızlı bir giriş yapmıştı. Yayımlanmasının ikinci haftasında listede yerini aldı. Film hakları da henüz birinci ayındayken satıldı. Reese Witherspoon’un Kitap Kulübü başta olmak üzere birçok seçkiye ve listeye alındı.

Such a Fun Age ırka, ayrıcalıklara dair çekim gücü yüksek bir roman olarak eleştirmenlerden tam not aldı. Eleştirmenler Reid’i empati dozu yüksek üstün bir yetenek olarak tanımlıyor.

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.