2020 Booker Prize uzun listesinde hangi kitaplar var

Edebiyat dünyasının köklü ve prestijli ödüllerinin verildiği Booker Prize için geri sayım başladı. 2020 Booker Prize ödülü için 162 romandan oluşan liste içinden 13 roman seçilerek uzun liste açıklandı.

2020 Booker Prize uzun listesinde hangi kitaplar var? 2020 Booker Prize uzun listesi açıklandı. Listede 13 kitap yer aldı. Listede dikkat çeken ise kadın yazarların ve ilk romanların ağırlıkta olması.

2020 Booker Prize uzun listesinde daha önce bu ödülü 2 defa kazanan Hilary Mantel da yer aldı. 2020 Booker Prize uzun listesinde toplam 13 kitap yer aldı. Listedeki kitapların yazarlarının 9’u kadın, 4’ü erkek. 

2020 Booker Prize jürisinin başkanlığını Margeret Busby yapıyor. Jüride Lee Child, Sameer Rahim, Lemn Sissay ve Emily Wilson isimleri de yer alıyor. Jüri, 162 romanlık listeden 13 kitaplık bir uzun liste oluşturdu.

Booker Prize ödülü 1969 senesinden beri veriliyor. Edebiyat dünyasının köklü ve prestijli ödülleri arasında yer alan Booker Prize için önce aday romanlardan oluşan uzun liste açıklanıyor. 

Booker Prize ödülü İngilizce olarak yazılmış ve Birleşik Krallık ve İrlanda’da yayımlanmış eserlere veriliyor. 

2019 Booker Prize ödülünü Margaret Atwood (The Testaments) ve Bernardine Evaristo (Girl, Woman, Other) kazanmıştı. Geçtiğimiz yılki uzun listede Elif Şafak da uzun listesine kalan yazarlar arasındaydı.

Serdar Tunatürk
Serdar Tunatürk
Dil Tarih Coğrafya mezunudur. Türk hikayeciliği konusunda mikro tarih çalışmaları bulunmaktadır. Kültür sanat etkinlikleri, yazar buluşmaları, söyleşiler düzenlemektedir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.