2024 Kristal Kelepçe Ödülü Günay Gafur’a

2024 Kristal Kelepçe Ödülleri Töreni ile Yılın Polisiye Romanı Ödülü, ‘Baba’ adlı eseriyle Günay Gafur’a, Yılın Polisiye Öykü Kitabı Ödülü ise ‘İyi ki Varsınız’ isimli kitabıyla Ercan Akbay’a verildi. 

2024 Kristal Kelepçe Roman Ödülü Günay Gafur’a verildi. Yerli polisiye dalında düzenlenen Kristal Kelepçe Ödülleri’nin 2024 yılı sahiplerine ödülleri verildi.

2024 Kristal Kelepçe Ödülleri Töreni ile Yılın Polisiye Romanı Ödülü, ‘Baba’ adlı eseriyle Günay Gafur’a, Yılın Polisiye Öykü Kitabı Ödülü ise ‘İyi ki Varsınız’ isimli kitabıyla Ercan Akbay’a verildi. 

Polisiye edebiyat dalında en iyi romanların değerlendirilerek ödüllendirildiği “Kristal Kelepçe 2024” ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (POYABİR) tarafından 6’ıncısı bu yıl düzenlenen ödüllerde 2024 yılının en iyi eserleri değerlendirildi.

2024 Kristal Kelepçe Ödülleri Töreni’nde Yılın Polisiye Romanı Ödülü, Günay Gafur’un ‘Baba’ adlı eserine değer bulundu.

Yerli polisiye edebiyatı geliştirmeyi amaçlayan ‘Kristal Kelepçe Ödülleri’ bu yıl da törenle sahiplerine verildi.

2017 yılında kurulan Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (POYABİR), bu sene 6’sını düzenlenen Kristal Kelepçe Ödülleri ile polisiye edebiyata katkı sunmayı sürdürüyor.

2024 Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı Ödülü Jürisi’nde şu isimler yeraldı:

Ekin Açıkgöz, Banu Akeloğlu, Selin Bak, Dinçer Batırbek, Arzu Kayhan, Sibel Köklü, Nihal Orhan, Onur Okan, Algan Sezgintüredi

2024 Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Öykü Kitabı Ödülü Jüri’sinde şu isimler yeraldı:

Cenk Çalışır, Ayşen Gencer, Alper Kaya, Ulaş Özkan, Armağan Tunaboylu

2024 Kristal Kelepçe Ödülü Kazananları

2024 Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı Ödülü, ‘Baba’ isimli kitabıyla Günay Gafur’a, Yılın Polisiye Öykü Kitabı Ödülü, ‘İyi ki Varsınız’ isimli kitabıyla Ercan Akbay’a verildi. Kristal Kelepçe Teşvik Ödülü ise ‘Ölümle Hesaplaşma’ isimli kitabıyla Muhammed Selman Anasal’a, Polisiye Edebiyatına Katkı Onur Ödülleri ise ‘Kara Hafta’ Organizasyon Komitesine verildi. Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal ve Can Erol’dan oluşan komite adına ödülü Adnan Özer aldı.

2024 Kristal Kelepçe Ödülleri’ne 22 kitap başvurdu. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu ilk 5’e giren kitaplar şu şekilde açıklandı:

Baba – Günay Gafur
Buzlar Çözülünce – Melih Günaydın
Çocuk – Cengiz Bahadır
Derin Uyku – Bahar Akman
Hotel İstanbul – Hakan Güneri
 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Günay Gafur (@gunaygafur)’in paylaştığı bir gönderi

 

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.