Gandhi’nin gözlüğü mezatta 340 bin dolara satıldı

Mahatma Ghandi’nin ünlü gözlüğü İngiltere’de rekor fiyata alıcı buldu. Gözlük ABD’li bir koleksiyonerler tarafından satın alındı.

Gandhi’nin gözlüğü mezatta 340 bin dolara satıldı. Mahatma Gandhi’nin Afrika seyahatinde taktığı yuvarlak çerçeveli gözlüğü İngiltere’de satıldı. 

İngiltere’de East Bristol Müzayede Evi’ndeki mezatta rekor fiyatı veren kişinin bir ABD’li koleksiyoner olduğu ifade edildi. 

Mahatma Gandhi’nin gözlüğünün mezata ulaşmasının ilginç bir öyküsü de var. Gözlük mezat evininin posta kutusuna bırakılmış. Evet, yanlış okumadınız. Mahatma Ghandi’nin meşhur gözlüğü posta kutusuna bırakılmış. 

Gözlük cuma akşamı beyaz bir zarf içinde müzayede evinin posta kutusuna bırakılmış. Pazartesi sabahına kadar zarfın yarısı dışarda olmak üzere beklemiş. Müzayedeci Andrew Stowe, “Gözlükler pekâlâ çalınabilirdi ya da düşebilir veya çöpe atılabilirdi” dedi.

East Bristol tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Gözlüğü dört hafta önce posta kutumuzda bulduk. Amcasına, Gandhi tarafından verilen bir beyefendi bırakmış” denildi.

İngiltere’deki East Bristol müzayede evinin posta kutusunda bulunan gözlük açık arttırmayla satıldı. 340 bin dolara alıcı bulan gözlüğün Ghandi’nin Afrika sehayatinde kullandığı hatırlatılıyor. 

340 bin dolar yani yaklaşık 2 milyon 493 bin liraya alıcı bulan Ghandi’nin gözlüğünü alan kişinin ABD’li bir koleksiyoner olduğu belirtiliyor. 

Müzayedeci Andrew Stowe, satışın East Bristol Müzayede Evi için yeni bir rekor olduğunu ifade etti.

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.