Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evi müze olarak mı kalacak yoksa satılacak mı?

28.02.2022
A+
A-

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Heybeliada’daki evi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından satılacak iddiası Ada halkını ve edebiyatseverleri kızdırdı.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evi müze olarak mı kalacak yoksa satılacak mı? Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Heybeliada’daki eviyle ilgili ‘ihaleyle satılacak’ iddiası gündemde…

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Heybeliada’da 30 yılını geçirdiği ve yaşadığı 3 katlı tarihi bina tadilat gerekçesiyle uzun süredir kapalı tutuluyor. 110 yıllık bina Hüseyin Rahmi Gürpınar müze evi olarak edebiyatseverleri ağırlıyordu. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü tadilat gerekçesiyle binayı kapatmıştı. Kapalı tutulan binada tadilat da yapılmazken çürümeye terk edilmişti.

Şimdi ise gündemdeki iddia Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tarihi binayı ihaleyle satacağına dair. İşte bu iddia Ada halkını ve edebiyatseverleri kızdırdı. Uzun yıllardır kaderine terk edilen ve çürümeler başlayan üç katlı tarihi binanın gerekli onarımdan geçirilerek bir an önce yeniden müze olarak açılması isteniyor.

Satılmasın müze olarak yeniden açılsın

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evinin tadilattan geçirilerek yeniden müze olarak açılması için imza kampanyalarıyla seslerini duyurmak isteyen Ada sakinleri ve edebiyatseverler, 6 Mart’ta saat 14.00’te Heybeliada vapur iskelesinin önünde bir araya gelecek. Gürpınar’ın 30 yıl boyunca tepede bulunan evine bisikletle gidip geldiğini belirten Adalılar, etkinliğe bisikletlerle katılacaklarını duyurdu.

Gürpınar’ın evinin yeniden müze olarak açılmasını isteyen bir edebiyatsever, Ada’ya yeni gelen bazı grupların 110 yıllık evi ihale yoluyla almak için girişimlerde bulunduklarını öğrendiklerini belirterek, bu duruma izin vermek istemediklerini söyledi.

 

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.