Anadolu masalları için UNESCO destekli kongre

11.10.2019
A+
A-

Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Kongresi’nin ikincisi bu yıl düzenlenecek. Kongrede ana tema “Anadolu Masalları ve Komşu Masallar” olarak belirlendi.

Anadolu masalları için UNESCO destekli kongre yapılacak. Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Kongresi 11-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşecektir.

Ana teması “Anadolu Masalları ve Komşu Masallar” olarak belirlenen kongre UNESCO Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu Türkiye Milli Komisyonu desteğiyle düzenlenecek.

Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Kongresi 2017 yılında da düzenlenmişti. Kongrenin ana başlığı “Az Gittik Uz Gittik”. Ana teması ise “Anadolu Masalları ve Komşu Masallar”.

2017 yılında ilki gerçekleşen Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Kongresi’nin ikincisi UNESCO – Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu Türkiye Milli Komisyonunun desteğiyle 11- 12 Ekim 2019 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesinde düzenlenecek.

Ana başlığı “Az Gittik Uz Gittik” olarak belirlenen kongre “anlatıcılık” ve “eğitim” olmak üzere iki bağlamda ele alınacak.

Anlatıcılık odaklı çalışmalarda ana tema “Anadolu Masalları ve Komşu Masallar” olarak belirlendi.

Eğitim odaklı çalışmalardaki ana tema ise “Hikâye ile Öğretmek” şeklinde belirlenmiştir.

Tüm katılımcılar için ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan kongre alanında ilk ve tek kongre olma özelliğini taşıyor.

Kongrede hikaye anlatıcılığı alanında ülkemizdeki önde gelen isimlerin çalışmalarına yer verilecek. Çağrılı konuşmacılara, panellere, sözlü bildiri ve poster sunumlarına, eğitimde hikâye anlatımı uygulamalarına, eğitimde iyi örneklere, performans gösterilerine, atölyelere, anlatı, masal ve hikaye etkinlikleri de kongrede olacak. 

2017 yılında 2000’in üzerinde hikaye / masal anlatıcısı, eğitimci ve akademisyene ev sahipliği yapan kongre de bu yıl da 3000’in üzerinde katılım gerçekleşeceği bekleniyor.

Serdar Tunatürk
Serdar Tunatürk
Dil Tarih Coğrafya mezunudur. Türk hikayeciliği konusunda mikro tarih çalışmaları bulunmaktadır. Kültür sanat etkinlikleri, yazar buluşmaları, söyleşiler düzenlemektedir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.