Ataol Behramoğlu Kitaplığı Odunpazarı’nda açılacak

29.08.2019
A+
A-

Türk edebiyatının yaşayan şair ve yazarlarından Ataol Behramoğlu, kitaplığından 7 bin kitabı Odunpazarı Belediyesi’ne bağışladı. Bu kitaplarla oluşturulan kitaplığa Ataol Behramoğlu’nun adı verildi.

Ataol Behramoğlu Kitaplığı Odunpazarı’nda açılacak. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ataol Behramoğlu, kütüphanesinde bulunan kitaplar arasından 7 bin tanesini Odun Pazarı Belediyesi’ne bağışladı. 

Eskişehir’in tarihi evleri ile ünlü Odunpazarı’nda Ataol Behramoğlu adı ile bir kitaplık kuruldu. Bölgedeki tarihi Yağcızade Konağı Ataol Behramoğlu Kitaplığı için restore edildi. Kitaplığın restorasyonu ve oluşumu ile Ataol Behramoğlu birebir ilgilendi. 

Şair ve yazar Ataol Behramoğlu kültür hayatımıza bir kitaplık kazandırdı. Bağışladığı kitaplarla Odunpazarı Belediyesi Ataol Behramoğlu Kitaplığı oluşturdu. Kitaplık 1 Eylül’de düzenlenecek bir törenle açılacak. 

Behramoğlu, kütüphanesinden şiir başta olmak üzere Türkçe ve birkaç dilde edebiyat, sanat ve sosyal bilimler içerikli 7 bin kitabı bağışladı. 

Odunpazarı Belediyesi bölgedeki 265 yıllık Yağcızade Konağı’nı restore ederek, yazarın adını taşıyan kitaplık haline getirdi.

Kitaplığının tasarımıyla yakından ilgilenen Behramoğlu, kitapları da raflara kendisi yerleştirdi.

Ataol Behramoğlu Kitaplığı için 1 Eylül’de açılış töreni yapılacak.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un jestinin aslında Türk edebiyatına ve şiire yapılmış vefa hareketi olduğunu kaydeden Ataol Behramoğlu, “Yağcızade Konağı’nın restore edilerek benim adımı taşıyan kitaplığa dönüştürülmesi, Kazım Kurt’un fikridir. Bu vesileyle de ben kütüphanemde yer alan belli başlı kitaplarımı göndermiş oldum. Dolayısıyla bu Ataol Behramoğlu Kitaplığı’nda benim yazdığım ve çevirdiğim kitapların yanı sıra benim kütüphanemin kitapları olacak. Bu gerçekten büyük bir olay; çünkü bizde yazarlar, sanatçılar ölüp gittikten sonra o biriktirdikleri kitaplar genel de telef olur, sahaflara düşer. Böyle bir girişim aslında örnekte bir olay” dedi.

Kültürevi olacak

Adını taşıyan kitaplığın Eskişehir’de yer alan üniversitelerde yüksek lisans ve doktora çalışması yapacak olanlara, öğretim üyelerine, lise öğrencilerine çok büyük katkı sağlayacağını kaydeden Behramoğlu, “Ataol Behramoğlu Kitaplığı zaman içinde bir kültür merkezine dönüşecek. Genellikle edebiyat ağırlıklı, edebiyatın içinde de şiir ağırlıklı bir kültür merkezine dönüşecek. Mutlaka orada etkinlikler, buluşmalar yapacağız ve orası bir sanat, kültür evi olarak adını duyuracaktır” diye konuştu.

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.