Baksı Müzesi Contemporary Istanbul’da

Baksı Müzesi Contemporary Istanbul’da “Geleneğe Yolculuk, Geleceğe Yolculuk” başlıklı yuvarlak masa toplantısının kayıtlarını yayınlayacak. Baksı Müzesi’nin gelenekle geleceği buluşturan masası Contemporary Istanbul’da ziyaretçileri ağırlayacak. “Geleneğe Yolculuk, Geleceğe Yolculuk” başlıklı yuvarlak masa toplantıları, 28-29-30 Ağustos tarihlerinde Baksı’da doğaya kurulan masa etrafında Türkiye’nin önemli kültür insanlarını bir araya getirmişti. Çoruh Vadisi’ne hakim coğrafyasında farklı noktalardaki masalar etrafında izleyicisiz olarak buluşturan etkinliğin kayıtları ilk kez Contemporary Istanbul’da izleyiciyle buluşacak.

BAKSI Müzesi, 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 13’üncü kez düzenlenecekİstanbul’un en kapsamlı sanat etkinliği Contemporary Istanbul’a kısa süre önce düzenlenen yuvarlak masa toplantısı, “Geleneğe yolculuk, geleceğe yolculuk”u taşıyor.

Kültür dünyasına getirdiği sıra dışı yaklaşım ve kurduğu yenilikçi modelle uluslararası müzelere örnek gösterilen Baksı Müzesi, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen etkinliği “Geleneğe yolculuk, geleceğe yolculuk”u bu yıl onüçüncü kez gerçekleşen Contemporary Istanbul’a taşıyor.

Baksılı kadınların çömlekleriyle, Alev Ebüzziya’nın çanaklarını buluşturan “Toprak” sergisi kapsamında düzenlenen “Geleneğe Yolculuk, Geleceğe Yolculuk” başlıklı yuvarlak masa toplantıları, 28-29-30 Ağustos tarihlerinde Baksı’da doğaya kurulan masa etrafında Türkiye’nin önemli kültür insanlarını bir araya getirmişti. Baksı Müzesi’nin ilham verici coğrafyasında izleyicisiz olarak gerçekleşen konuşmaların kayıtları, İstanbul Kongre Merkezi, Kurumlar Alanı, B2-101 no’lu stantta izleyiciyle ilk kez buluşuyor olacak.

Türkiye’nin önemli kültür sanat insanlarını, müzenin Çoruh Vadisi’ne hakim coğrafyasında farklı noktalardaki masalar etrafında izleyicisiz olarak buluşturan etkinliğin kayıtları ilk kez Contemporary Istanbul’da izleyiciyle buluşacak.

Yuvarlak Masa Toplantıları sıra dışı yaklaşımı ve kurduğu yenilikçi modelle uluslararası müze ve kültür kurumlarına örnek gösterilen Baksı Müzesi’nin ilham verici coğrafyasında, 28-29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Kemal Servi’nin desteğiyle “Geleneğe Yolculuk, geleceğe yolculuk” başlığıyla, birer saatlik üç ayrı oturum şeklinde gerçekleşen toplantılarda, geleneğin birikimi ve geleceğin beklentileri ortak bağlamda tartışıldı.

Baksılı kadınların çömlekleriyle, Alev Ebüzziya’nın çanaklarını buluşturan “Toprak” sergisi kapsamında düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantıları, Türkiye’nin kültür sanat insanlarından çok değerli isimleri bir araya getirdi:Ali Akay, Murat Morova, Haldun Dostoğlu, Nusret Polat, Esra Aliçavuşoğlu, Nazlı Pektaş, Emin Mahir Balcıoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Nevzat Sayın, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Ahmet Çağıldak toplantının katılımcıları arasında yer aldı.

Baksı Müzesi, Contemporary Istanbul’da Kurumlar Alanı,B2-101 numaralı stantta bu sıra dışı kültür deneyimini izleyiciyle buluşturacak.

Baksı Müzesi hakkında kısa bilgi

Eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar Köyü’nde yükselen Baksı Müzesi, Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kuruldu. Günümüz sanatı ve geleneksel el sanatlarını ortak bir kültür platformunda buluşturan bu sıra dışı Müze; sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi ile Bayburt’un 45 km dışında, 40 dönümlük bir araziye yayılıyor. 2005 yılında Baksı Kültür Sanat Vakfı’na bağlanan müze, başta sanatçılar olmak üzere çok sayıda gönüllünün katkısıyla yıllar içinde gerçek bir toplumsal projeye dönüştü. Müzenin ana binası, 2010 yılında zorlu bir serüvenin sonunda, devletten hiçbir maddi yardım almadan tamamlandı. Baksı Müzesi’nin tanıtımı 2010 yılı Haziran ayında İstanbul Modern’de; açılışı ise Temmuz ayında yapıldı. 2012 yılında ise müzenin yeni sergi salonu olan Depo Müze sanatseverlerle buluştu. Baksı Müzesi, kuruluşundan bugüne aldığı ödüllerin yanı sıra 2013-2014 yılı Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi ‘Avrupa Konseyi Müze Ödülü’nün sahibidir.

Editör: Serdar Tunatürk

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.