BASE Galata Rum Okulu’nda başladı

BASE, 20-23 Aralık 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçı adaylarıyla sanatseverleri buluşturuyor.

BASE Galata Rum Okulu’nda başladı. “Türkiye’nin yeni sanat buluşması” başlığıyla tanımlanan BASE, Galata Rum Okulu’nda sanatseverleri ağırlıyor.

BASE Yeni nesil sanatçı platformu.

20-23 Aralık 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçı adayları sanatseverlerle BASE’de buluşturuyor.

BASE ile sanat kariyerinin başındaki 94 sanatçı ile tanışma ve onların farklı disiplinlerdeki ürünlerini bir arada görme olanağı sunuluyor. 

20 şehirde 30 üniversiteden, 94 genç sanatçının 100’ü aşkın yapıtı Galata Rum Okulunda sergileniyor. 

Sadece ürünler değil aynı zamanda birbirinden değerli konuşmacıların panelleri de sanatseverleri bekliyor. 

BASE, ilk kez geçtiğimiz yıl sanatseverlerle buluştu. Türkiye’nin yeni nesil sanatçı platformu BASE, ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını Galata Rum Okulu’nun çatısı altında buluşturuyor.

Galata Rum Okulu’nun 3 katı BASE için ayrıldı. “Bu, ben olabilir mi?”, “Bir evim var mı?”, “Düşlerim gerçek mi?” sorularına yanıt arayan BASE sergisinin küratörlüğünü Derya Yücel yaptı.

BASE Galata Rum Okulu’nda kariyerinin başındaki genç sanatçıların eserlerini sanatseverlere sunuyor.

BASE 94 gencin ürününü barındırıyor

BASE sergisi, Mardin’den Antalya’ya, Batman’dan Kayseri’ye, Muğla’dan Sakarya’ya, 20 şehirde 30 üniversiteden 94 gencin ürünlerini barındırıyor. 

Sanat kariyerinin başındaki gençlerin resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, baskı, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından 105 yapıtı BASE sergisinde bir araya geliyor. 

BASE’in küratörü Derya Yücel, sanatın bir varoluş yolu olduğuna ve her yaratıcı düşüncenin bir soru ile tetiklenip ortaya çıktığına dikkat çekiyor. Yücel, “Varolduğunu sınırsız bir dilde duyurmaya, üretmeye ve davranmaya yönelen yeni mezun sanatçılar, ‘sanatçı’ olma cesaretlerini, ekonomik, sosyal ve kültürel koşullara karşın sanat yapmaya kararlı olduklarını BASE 2018’de bize tekrar gösteriyor.” diyor. 

BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayata geçişlerinde genç sanatçı adaylarına destek olmayı amaçlıyor. Onlara üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma olanağı sunuyor. BASE, aynı zamanda sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olmayı hedefliyor.

30’a yakın panelde 70 konuşmacıyı 4 gün boyunca 11.00-19.00 saatleri arasında ağırlamaya hazırlanan BASE Talks, programı içinde pek çok eğitim ve atölye çalışmasına yer veriyor.

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.