Edebiyatımızın belleği edebiyat belgeliği açıldı

Yakın edebiyat tarihimize ışık tutan “Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Belgeliği” edebiyat severlerle buluşmaya başladı. 

Edebiyatımızın belleği edebiyat belgeliği Kadıköy’de açıldı. Edebiyat dünyamızın belleği Kadıköy’de özel bir proje ile hayata geçirildi. Yakın edebiyat tarihimize ışık tutan “Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Belgeliği” edebiyat severlerle buluşmaya başladı. 

Söğütlüçeşme’deki Kadıköy Belediyesi Kemal Tahir Halk Kütüphanesi’nde açılan Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Belgeliği yakın edebiyat tarihimize dair önemli izleri geleceğe aktarıyor. 

Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Belgeliği bünyesinde Nazım Hikmet’in el yazısı mektupları, Cemal Süreya’nın ceketi, Sennur Sezer’in kitapları, Ece Ayhan’ın daktilosu, Azım Bezirci’nin kimliği gibi nesneleri, eserleri bir arada bulunduruyor. 

Yerli ve yabancı edebiyatın önemli isimlerine dair belgeler ve hatıratlar, edebiyat belgeliğinde yer alıyor. 

Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Belgeliği, Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla açıldı.

Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Belgeliği açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

Belgeliğin açılış törenine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra Türkiye Yazarlar Sendikası(TYS) Başkanı Mustafa Köz, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral, Melih Cevdet Anday’ın eşi Suna Anday, Cemal Süreya’nın eşi Zühal Tekkanat, yazar Turgut Çeviker, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve edebiyat severler katıldı.

Kütüphane içindeki iki oda edebiyat belleği için ayrıldı. Butik bir müze havasında objeler ve nesneler sergileniyor. Sergilenen mektuplar. el yazısı notlar ailelerden onay alınarak edebiyat belgeliğine getirildi. 

Yazar ve şairlerin el yazı notları, yarım bırakılmış yazı taslakları burada yer alanlardan bazıları.

Başka neler mi var? 18 yazar/şairin gözlüğü de raflarda… Edebiyatçıların saat, kravat gibi kişisel eşyaları, kitapları ile daktilo, kalem, defter gibi yazma serüvenlerine dair gereçleri de var. 

Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Asım Bezirci, Arif Damar, Mehmet Seyda, Melih Cevdet Anday gibi edebiyatçıların eserleri yer alıyor. Bunun yanı sıra Susanna Tamaro, Doris Lessing, Umberto Eco gibi dünya yazarlarının, 1999 Marmara depremi dolayısıyla Türkiye ile dayanışma amacıyla imzalayıp gönderdikleri kitapları edebiyat belgeliğinde sergileniyor. 

Adres: Kemal Tahir Halk Kütüphanesi (Rasimpaşa Cd. Taşköprü Sk. No:8/A Söğütlüçeşme)

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.