İsmail Güzelsoy’dan yeni roman Süslü Hatıralar Sahnesi

Kardeşlik bağına dair derin sorular… İsmail Güzelsoy’dan yeni roman Süslü Hatıralar Sahnesi raflarda yerini aldı.

İsmail Güzelsoy’dan yeni roman Süslü Hatıralar Sahnesi raflarda yerini aldı. Seni Seziyorum, Hatırla, Değmez, Gölge  Çıt Yok, Sincap, adlı romanlarıyla okurların takip ettiği yazarlardan olan İsmail Güzelsoy, Süslü Hatıralar Sahnesi ile karşımızda. 

Kitap, Karakarga Yayınları’ndan çıktı. Süslü Hatıralar Sahnesi için hazırlanan tanıtım bülteni şöyle: 

Kardeşlik bağı

Kardeşlik sadece aynı anne babaya sahip olmakla kurulan bir bağ mıdır? Bir insan bir başkasıyla ne kadar bütünleşebilir? İki çocuk aynı rüyayı görürse büyüdüklerinde hayatlarını rüya gibi yaşayabilirler mi? Kardeşlik bağı bir kere kuruldu mu onu ne bozabilir? İki kardeşin rüyasının tanığı bu rüyayı bitirebilir ya da başlatabilir mi?

M.K. Perker’in birbirinden özel çizgileriyle bezeli kitapta İsmail Güzelsoy okurları rüyalarla, hayallerle, umutlarla, kırgınlıklarla, vazgeçişlerle ama hepsinden öte derin bir sevgiyle dolu bambaşka bir aleme götürüyor.

Süslü Hatıralar Sahnesi arka kapağından 

– Zaman ötesi rüyalarda gezenlerin kitabı –

Bir ruha sıkışmış iki cisim, bir paranın iki yüzü gibidir; yazıyla tura, hayalle gerçek. Biri olmadan, diğeri de olamaz. Biri kaybolursa, diğerini de kaybedersin. Erre, aynı rüyayı gören iki kardeşin adıdır ve Nevırmor, hayat denilen, zamandan uzun bir rüyanın hem kahramanı hem de tanığıdır.

İsmail Güzelsoy, kardeşliğin dokunulmaz ve mahrem güzelliğindeki yaraları açıyor. Kırgınlıklar, feragatler ve ihanetler arasında asla soğumayan ama hiddetten şefkate sürekli yer değiştiren sevginin gücüyle neşelendirip hüzünlendiriyor.

Süslü Hatıralar Sahnesi, İsmail Güzelsoy’un yeni romanı

İsmail Güzelsoy hakkında:

1963 Yılında, Iğdır’da doğdu. Dokuz yaşında ailesiyle İstanbul, Gaziosmanpaşa’ya, ortaokul yıllarında Karagümrük’e taşındı, aynı dönemde Cağaloğlu’nda mücellithane ve matbaalarda çalıştı.

Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nde eğitim gördü. Üçüncü yılında, okuldan ayrılarak İsveç’e gitti, orada İsveç edebiyatı üzerine çalıştı.

1987 yılında yeniden İstanbul’a gelerek turizm alanında çeşitli işler yaptıktan sonra İsveççe ve İngilizce rehberliğe başladı. Rehberlik yaptığı yıllarda çeşitli dergi ve gazetelerde öykü, makale ve röportajlar yayımladı.

Anadolu’da rehberlik yaparken karşılaştığı olayların, insanların ve kültürel dokunun verdiği esinle, sonraki yıllarda yazacağı romanların omurgasını oluşturan notlar aldı, günlükler ve öyküler yazdı.

Rehberlik mesleğin en büyük avantajlarından biri olan kış mevsiminin yoğun olmayışı sayesinde, sırasıyla Avrupa, Rus ve Latin Amerika edebiyatı üzerine çalıştı, roman estetiği konusunda incelemeler yaptı.

1999 yılından itibaren, gezileri sırasında biriktirdiği defterleri elden geçirip, bunları biçimlendirmeye başladı. Bugün yayımladığı romanların çekirdeğini bu çalışmalar oluşturmaktadır.

İlk kitabı Seni Seziyorum’dan sonra düzenli sayılabilecek aralıklarla romanlarını yayımladı. Genelde birbirine göndermeleri olan, farklı okumalara olanak tanıyan, çok katmanlı romanların büyük bölümü rehberlik zamanında yaptığı çalışmaların yeniden işlenmesinden oluşmuştur.

Organik bir bütünlükten ziyade tematik ortaklık ve anlatı karakteristiklerine göre romanlarını belli alt türlere göre sınıflandırmayı yeğleyen İsmail Güzelsoy’un şu ana kadar yayımlanmış eserleri, “Fennî Sihirler” ya da “Ruberu” gibi üst başlıklar altına toplanmıştır.

Editör: Serdar Tunatürk

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.