Kütüphanede Bir Gece etkinliğinde yazar ve okur buluşması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kütüphanede Bir Gece etkinliğinde yazarlar ve sanatçılar üniversite öğrencileri ile Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde buluştu.

Kütüphanede Bir Gece etkinliğinde yazarlar okurlarla buluşmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte yazarlar İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu ile sanatçılar Yavuz Bingöl ve Hasan Kaçan yer aldı. 

Etkinlik İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlendi. Beyazıt Devlet Kütüphanesi’ndeki gecede üniversite öğrencileri yazar ve sanatçılarla söyleşi yaptı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, kendi öğrencilik döneminde küçük halk kütüphanelerinin olduğunu, ders çalışmak için sabah saatlerde buralara giderek yer tutuklarını anlattı. Uysal, teknolojik gelişmelere ve kültürel değişime işaret ederek, “Şu anda gençler eğer oturup bir kitap okuyorsa zoru başarıyor. Bizim dönemimizdeki gibi değil. Bu dönemde gelip kütüphanede kitap okuyan, yayın takip eden gençleri tebrik etmek gerekiyor, zoru başarıyorlar” diye konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de öğrencilik hatıralarını aktardığı etkinlikte, sohbetler edildi, şiirlerin okundu. Gecede Yavuz Bingöl bağlama çalıp türkü söyledi, İskender Pala ve Beşir Ayvazoğlu türkülerin sözlerini yorumladı. Hasan Kaçan da esprileriyle geceye renk kattı.

İBB 15 İLÇEDE 22 KÜTÜPHANEYLE HİZMET VERİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçede toplam 22 kütüphaneyle İstanbulluların hizmetinde. Bu kütüphaneleri 170 bin üyesi var. Taksim Atatürk Kitaplığı, 2014 yılından itibaren her gün 24 saat hizmet veriyor. Atatürk Kitaplığı’nda, kitap ve kitap dışı toplam 400 bin ürün yer alıyor. 10 yıl içinde 240 nadir eser ve özel arşiv Atatürk Kitaplığı’na kazandırıldı. Atatürk Kitaplığı’nın üye sayısı 300 bini aşmış durumda. Atatürk Kitaplığı’nın en önemli özelliklerinden biri de kâğıt restorasyon atölyesi. Yıpranmış nadir el yazması eserler bu atölyede restore ediliyor.

İBB’nin Eyüpsultan’da görme engellilere hizmet veren bir sesli kütüphanesi de mevcut. Bu kütüphanede 6 bin sesli kitap bulunuyor. Edebiyattan tarihe, sanattan kişisel gelişime kadar birçok kitap gönüllüler tarafından seslendiriliyor. Görme engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor.

İBB’nin kütüphanelerinden biri de Türkiye’de bir ilk olan Nasrettin Hoca Çocuk Kütüphanesi. Bağcılar’daki kütüphane, çocukların kitapla dost olması için eşsiz bir imkân sunuyor.Okul öncesi çocuklara da hizmet veren kütüphanede masal saati bulunuyor. 

KÜLTÜR A.Ş.’NİN İSTANBUL KİTAPÇILARI DA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İştiraklerinden Kültür A.Ş.’nin İstanbul Kitapçıları da kitap-kafe ve İstanbul’a dair hediyelik eşyadan oluşan konseptiyle 11 şubesinde İstanbul sevdalılarını ağırlıyor.

Kadıköy, Zeyrek, Beyoğlu, Eminönü, Sultanahmet, Süleymaniye, Beşiktaş, Taksim, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Mall of İstanbul, Esenler şubeleri bulunan İstanbul Kitapçıları kitap ve İstanbul meraklılarının uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Editör: Serdar Tunatürk

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.