Türkiye tanıtım filminde şairler ve şiirler

Ülkemizin en sevilen şairleri ve şiirleri, Türkiye tanıtım filminde kullanıldı. Home of Poetry başlığıyla hazırlanan Türkiye tanıtım filminde, ülkemizin tanınmış şairlerinin şiirlerine ait dizeler kullanıldı.

Türkiye tanıtım filminde şairler ve şiirler var. Türkiye’nin yeni tanıtım filmi ‘Home of Poetry’ yayınlandı. Ülkemizin dünyanın değişik ülkelerindeki insanları etkilemeye yönelik yapılan tanıtım filminde şiir ve şairler yer alıyor. Filmin metni, ülkemizin sevilen şairlerinin şiirlerinden dizilerle hazırlandı. 

Film, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen, küresel turizm kampanyası “Turkey Home” kapsamında hazırlandı. ‘Home of Poetry’ kültürel değerlerle haşır neşir hedef kitleye yönelik olarak hazırlandı. 

EN SEVİLEN ŞAİRLER VE ŞİİRLERİ

Home of Poetry tanıtım filminde kullanılan metin Enis Batur, Erdem Bayazıt, İlhan Berk, Yahya Kemal Beyatlı, Edip Cansever, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nazım Hikmet, Attila İlhan, Adnan Özer, Ziya Osman Saba, Cemal Süreya, Kemal Tahir, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ömer Bedrettin Uşaklı ve Turgut Uyar’ın şiirlerindeki dizelerden oluşturuldu.

Turkey Home, 2014’ten bu yana sürdürülüyor. Türkiye’nin küresel turizm kampanyası olarak sürdürülen Turkey Home kapsamında, yeni bir küresel tanıtım filmi yayınlanmaya başlandı. Home of Poetry adlı film, Türkiye’nin kültür, sanat ve edebiyat birikimine dikkat çeken bir içeriği tüm dünyadaki kültür, sanat ve turizm çevreleriyle buluşturmayı hedefliyor.

Film 3 dakika 38 saniyelik süreyi kapsıyor. Bunun yanı sıra, 60’ar saniyelik üç filmin daha Home of Poetry projesinde yer alıyor. Filmin çekim ve kurgu aşaması yaklaşık 4 aylık bir çalışmayla, 12 değişik şehirde, onlarca ilçede gerçekleştirildi. Çekim yapılan mekânlar arasında İstanbul, Kütahya, Isparta, Bursa, Malatya, Trabzon, Antalya, Muğla, Mardin, İzmir ve Denizli bulunuyor. Kütüphane sahnesi çekimleri ise filmin konusuyla uygun olması için İsviçre’deki bir müze kütüphane olan Abbey Library of Saint Gallen’de gerçekleştirildi.


 

TÜRK ŞİİRİNDEN ÖRNEKLERLE HAZIRLANDI

Filmde, kütüphanede karşısına çıkan bir Türk şiiri antolojisinden dolayı, daha önceki yıllarda ailesiyle birlikte Türkiye’de yaptığı bir tatili anımsayan bir kitapseverin anıları Türk şairlerinin dizeleriyle anlatılıyor. Ailenin Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde karşılarına çıkan tarihi, doğal güzellikler, kültürel ve gastronomik zenginlikler, yaşadıkları güzel anlarla harmanlanarak film boyunca yüksek çözünürlüklü ve kaliteli görüntülerle izleyiciye aktarılıyor.

Turkey Home konsepti günümüzde turizmin dijital dünya ile olan birlikteliği ve iç içeliği gerçeğinden hareket ederek şemsiye konsept oluşturulması düşüncesiyle birey ile kolaylıkla iletişime geçen bir “Türkiye Dijital Tanıtım Platformu” olarak planlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu platform aracılığıyla etkili tüm dijital iletişim aktörlerini kullanarak ve birbirleriyle de etkileşimli olarak Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyor. Bu hedefe, her kültürde sıcak ve içten duygular uyandıran, ev ve yurt kavramlarını çağrıştıran “Home” konsepti ile ulaşılmaya çalışılıyor. Dünyaya Türkiye’yi anlatmak konusunda basit ve etkili bir yöntem olarak düşünülen konsept esnek yapısıyla pek çok kavrama uyarlanabiliyor. “Medeniyetlerin Yurdu” ve “Misafirperverliğin Yurdu” teması üzerine kurulu olan Turkey Home konsepti kapsamında yaklaşık üç yıldır tanıtım mecrası olarak kullanılan sosyal medya adresleri ise takipçi sayısı bakımından dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Editör: Pelin Çite

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.