Zülfü Livaneli’nin Penceresinden nehir söyleşi

Zafer Köse tarafından gerçekleştirilen nehir söyleşi Livaneli’nin Penceresinden adıyla kitaplaştırıldı. Zülfü Livaneli, hayatına dair detayları, sanattaki varoluşunu anlatırken Türkiye’nin gerçeklerini zorlu yolculuğunu da aktarıyor.

Zülfü Livaneli’nin Penceresinden nehir söyleşi kitabı raflarda yerini aldı. Zülfü Livaneli’nin şu günlerde konserlerde hayranları ile buluşuyor. Yoğun bir dinleyicisi kitlesi olan Zülfü Livaneli aynı zamanda yazdıklarıyla da geniş bir okur kitlesine sahip.

Romanları çok satanlar listesinde yer alıyor. Şimdi de Zafer Köse tarafından gerçekleştirilen nehir söyleşinin kitabı çıktı. Livaneli’nin Penceresinden kitabı okurlara, romanlarının, bestelerinin, filmlerinin ardındaki Zülfü Livaneli’yi aktarıyor. Nehir söyleşi, Livaneli’nin düşünce dünyasını açan ve sanattan tarihe, toplumbilimden siyasete uzanıyor.

Livaneli’nin Penceresinden adlı kitapta Zülfü Livaneli ‘bizi anlatıyor’.

Livaneli’nin Penceresinden adlı kitabın tanıtım bülteninde şöyle deniliyor: “Batının kibri ile doğunun cehli arasında kalmış bir toplumu, Türkiye’yi, Türkiye’nin tarihini, kültürünü, siyasi ve toplumsal yapısını değerlendiren bir kitap. Livaneli’nin zengin birikiminden damıtılmış bilgece sözler, tespitler ve az bilinen gerçekler…”

Yüzyıllar boyunca büyük kırılma anları ve sancılı dönüşümler yaşamış bir toplum ve o toplumun kültür dağarcığında yerini almış büyük bir sanatçı, önemli bir aydın…

Zafer Köse bir yılı aşkın süre Zülfü Livaneli ile görüşmeler yaptı. Bunun sonucunda Livaneli’nin Penceresinden adı verilen kitapta Türkiye toplumuna ilişkin tarihten, Anadolu kültürünün derin bilgeliğinden, dünü, bugünü, yarını bir araya getirebilen bir analiz ortaya çıktı.

İktidara uzak halka yakın durmuş, eğilip bükülmeyen bir entelektüelin, yorulmak bilmeden gerçeği arayan bir aklın, Zülfü Livaneli’nin serüveni Livaneli’nin Penceresinden’de…

Livaneli’nin Penceresinden, aynı zamanda Türkiye’nin derin yaralar aldığı son dönemlerine ilişkin en samimi hesaplaşma, olarak okura tanıtılıyor.

“Anadolu kültürünün ağır biçimde yara aldığını söylemek zorundayız. Elbette iyileşecek bu yaralar. İyileşeceğiz.”

Zafer Köse kimdir

Zafer Köse, 1970 yılında Bursa’da doğdu. 1992’de Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.

Cumhuriyet, Vatan, Birgün, Radikal, Sol, Yurt gazetelerinde ve internetteki Sol Kültür, İlerihaber, İnsanokur, Kitapeki, Sevdalım Hayat yayınlarında kitaplar üzerine yazdı. Ayrıca, deneme ve öyküleri Sanat Cephesi, Bavul, Maviada, Nikbinlik, Bağlaç, Edebiyat Nöbeti dergilerinde yayınlandı.

Evin Yolu kitabındaki bir öyküsü “Sınır Tanımayan Kelimeler” (Words Without Borders) oluşumu için İngilizceye çevrildi.

Kuş Sesleriyle Direnenler, Yıllarca, Fabrika Yolu, Sarsılmak, Son Ozan Livaneli, Evin Yolu, Söz İstiyorum adlı kitapları vardır.

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.