2018 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü Ülker İnce’ye

09.01.2019
A+
A-

Edebiyatta çevirinin önemi ve nedenli kıymetli olduğunu belirterek bu haberi sizlerle paylaşıyoruz. İKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı), nitelikli edebiyat çevirilerini ve çevirmenlerini desteklemek, yüreklendirmek için ödül düzenliyor.

2018 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü Ülker İnce’ye takdim edecek. İKSV, Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı Talât Sait Halman’ın anısını çeviri ödülleri ile yaşatıyor. Ödüller, nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek amacıyla veriliyor. 20 Bin TL’lik ödül Ülker İnce’ye verilecek.

2018 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü Ülker İnce’ye değer bulundu. Ülker İnce, Alberto Manguel’in “Dönüş” adlı novellasını İngilizce aslından Türkçeye çevirdi. Bu çeviri Ülker İnce’ye ödül getirdi.

Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’nün bu yıl dördüncüsü düzenleniyor.

2018 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü seçici kurulunun başkanlığını Doğan Hızlan yapıyor. Seçici kurul yazar, çevirmen ve eleştirmen Sevin Okyay, yazar ve çevirmen Ayşe Sarısayın, yazar ve çevirmen Yiğit Bener ile yazar ve çevirmen Kaya Genç’ten oluşuyor.

İKSV bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere bir diğer ödülle daha edebiyat çevirilerini destekliyor: “Ahmet Cemal İlk Çeviri Ödülü”

Ödül, 2017’de aramızdan ayrılan yazar ve çevirmen Ahmet Cemal’in anısına düzenleniyor.

İlk çevirisiyle başarı elde eden genç bir çevirmene verilmek üzere oluşturulan Ahmet Cemal İlk Çeviri Ödülü’nün sahibi de belirlendi. Sinan Ceylan ve Sevcan Şahin ödüle değer bulunan iki edebiyat çevirmeni. 

Sinan Ceylan, Juniçiro Tanizaki’nin “Bir Kedi, Bir Adam, İki Kadın” adlı romanını Japonca aslından Türkçeye çevirdi. Bu çevirisi Ceylan’a ödül getirdi.

Sevcan Şahin’e ödül getiren ise José Eduardo Agualusa’nın “Unutmanın Genel Teorisi” adlı romanını Portekizce aslından Türkçeye çevirisi oldu.

Seçici kurul ayrıca, Mark Z. Danielewski’nin “Yapraklar Evi”ni Türkçe’ye çevirmekteki cesareti ve başarısı nedeniyle Gökhan Sarı’ya Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı. 

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.