2020 Beethoven Yılı konserleri

2020 Beethoven Yılı, CRR Senfoni Orkestrası’nın ücretsiz konserleri ile karşılanacak.

2020 Beethoven Yılı konserleri İstanbul’un üç ilçesinde ücretsiz olarak seyircilerle buluşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası “2020 Beethoven Yılı”nı karşılıyor.

Şef Cem Mansur yönetiminde İstanbul’un Sultangazi, Kartal ve Bakırköy ilçelerindeki İBB’ye bağlı kültür merkezlerinde ücretsiz üç konser düzenlenecek.

“5’inci Senfoni: Kader Kapıyı Çalmıyor” başlığıyla gerçekleşecek konserler, “2020 Beethoven Yılı”na karşılama niteliği taşıyor.

Konserler, CRR Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur şefliğinde gerçekleşecek.  Konserler öncesi, Mansur dinleyicilerle yarım saatlik bir söyleşi gerçekleştirecek.

Beethoven ve eseri 5. Senfoni üzerinden gerçekleşecek söyleşide; dünyayı etkileyen besteci ve eseri dinleyicilere tanıtılırken, onu tanıyanlarla da felsefesi, etkileri ve bugünün bestecilerine düşündürdükleri üzerine sohbet edilecek.

Konserlerin başlığı “5’inci Senfoni: Kader Kapıyı Çalmıyor” olarak duyuruldu.

Konser programı şöyle:

27 Aralık’ta, saat 20.00’de Kartal İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde,

29 Aralık’ta saat 20.00’de Bakırköy İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde,

30 Aralık’ta ise saat 19.30’da Sultangazi İBB Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde 

İyi Müziği Herkese Ulaştırmak için

CRR Senfoni Orkestrası’nın gerçekleştireceği ücretsiz konserlerle,  daha önce senfoni orkestrası tarafından icra edilen bir konsere gitme fırsatı bulamamış İstanbullular için de bir imkân sunmuş oluyor.

CRR Sanat Yönetmeni Cem Mansur’un; iyi müziği, dolayısıyla canlı müziği herkese ulaştırma amacı ve insanları klasik başyapıtlarla tanıştırma amacında önemli bir adım atılmış olunacak. 

2020 “Dünyanın en popüler bestecisi” olarak nitelendirilen Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum yılı sebebiyle Beethoven Yılı olarak kutlanacak.

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.